Pihlakas ennustab vihmast sügist

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlakamarjad ennustava vihmast sügist.
Pihlakamarjad ennustava vihmast sügist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Augustikuu sai äsja läbi ja peab ütlema, et ilmad ei olnudki väga hullud. Kuu keskmine temperatuur Lõpel oli 15,8 kraadi, mis on paljuaastasest keskmisest ainult 0,4 kraadi võrra madalam.

Sademeid tuli aga üle keskmise. Hea oli, et suuremad vihmasajud olid esimeses dekaadis. Hilisemad sademed ei ole märkimist väärt ja põllumehed said korralikult vilja koristada.

Edaspidised ilmad on ikkagi vahelduvad. On päikesepaistet ja vihma. Tõenäoliselt tuleb sajune laupäev ja ilma vihmavarjuta ei saa kooliteed alustada.

Järgmise nädala teisipäeval võib meid külastada väike kõrgrõhkkond ja saju võimalus on minimaalne. Ilmad püsivad ka edaspidi mõõdukalt soojad ja öökülma ohtu ei ole.

Minu aias on tänavu pihlakal palju marju. Vanarahvas arvas selle järgi, et tuleb vihmane sügis. Sooja sügise järgi tulevat pikk talv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles