Pärnus sõitis kaubalaev kaldasse kinni

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muulide vahel sõitis täna öösel kaubalaev madalikule.
Pärnu muulide vahel sõitis täna öösel kaubalaev madalikule. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna öösel jäi Pärnu sadamasse sissesõidul tehnilise rikke tõttu hätta kaubalaev, mis sõitis laevakanalist välja kaldasse kinni.

Pärnu sadamakapten Riho Printsi sõnutsi pole laev viga saanud ja 90 meetri pikkuse kaubalaeva välja tõmbamiseks on appi saadetud süvendamismasin ja puksiirid.

"Lootsi selgituse kohaselt oli tegemist laeva roolirikkega, mistõttu laev kaldus paremasse poordi ja sõitis madalikule," ütles Prints. Täpsemad õnnetuse põhjused selgitatakse välja, kui laev sadamasse jõuab.

Prints rääkis, et laev sõitis vööriga savisesse pinnasse, mis on suure imamisjõuga ja seetõttu on laeva kaldast välja tõmbamisega parasjagu tegemist.

Laevaliiklust mereõnnetus seganud ei ole. Suuri kaubalaevu praegu sadamasse saabumas pole ja hommikused Kihnu ja Ruhnu liini teenindavad laevad on kaldasse sõitnud alusest mööda pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles