Endla 102. hooaeg algab sündmusterohkelt

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla viib uue teatribussiga huvilised linna peale sõitma, tutvuma teatriga seotud paikadega.
Endla viib uue teatribussiga huvilised linna peale sõitma, tutvuma teatriga seotud paikadega. Foto: Urmas Taul

Endla aasta algab 15. septembril ja sel päeval tasub teatrisõpradel aega varuda juba paar–kolm tundi enne õhtust „Uhkuse ja eelarvamuse“ esietendust.

Linnarahval on haruldane võimalus osaleda teatri ajaretkel, kus Endla kunagine direktor, sügavuti Pärnu aja- ja teatrilugu tundev bibliofiil Olaf Esna ja sihtasutuse Endla Teater juht Ain Roost kehastuvad giidideks-teatrivaimudeks. Ja viivad poolsada kiiremini registreerunut teatri uhiuue bussiga umbes kolmveerandtunnisele retkele Pärnu tuntud ja tundmatuisse teatriga seotud paikadesse.

„Kõik teavad, kus oli Endla esimene hoone, aga tegelikult on Pärnu kui teatrilinna ajalugu nii pikk, et linnas on kümneid, kui mitte sadu kohti, millel oma teatriga seotud lugu rääkida,“ tutvustas 15. septembri plaane Ain Roost.

Endla buss mahutab poolsada inimest ja kuigi ajaretkele minejate käest raha ei küsita, tuleb hilisemate segaduste vältimiseks end teatrikassas enne registreerida.

Küsija saab vastava kupongi, mille ettenäitamisel on kindel, et ta kell 16.30 teatri tagant väljuvasse bussi pääseb. Keegi ei saa võtta üle kahe pääsme.

Elamusi jätkub neilegi, kes teatribussi ei mahu. Tund pärast bussi starti tasub sammud seada Teatrikohvikusse, kus ootavad teatrisõpradega kohtumist lavastajad Kalju Komissarov, Ervin Õunapuu, Enn Keerd ja teatri dramaturg Triinu Ojalo ning tutvustavad sügishooajal esietenduvaid lavastusi.

Muu hulgas tähistab septembris oma kümnendat aastapäeva Teatrikohvik.

Õhtu oodatuim sündmus on Jane Austeni romantilise komöödia „Uhkus ja eelarvamus“ esietendus.

Tegu on 19. sajandi Inglismaal hargneva armastus- ja kommete looga, mille keskmes oleva pere viis õde on harjunud oma ema kinnisideega, et tuleviku kindlustamiseks on siin maailmas kõige tähtsam leida endale jõukas abikaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles