Maaturismi edendajad võõrustavad viie riigi naisi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõis.
Voltveti mõis. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal kohtuvad sel nädalal maaturismi edendavad naisettevõtjad, eestlased võõrustavad viie riigi kolleege, et vedada joon alla kaheaastasele projektile “Naisettevõtjad maaturismis” (WERT).

MTÜ Eesti Maaturismi tegevjuht Raili Mengel-Sünt märkis, et neljapäevast laupäevani vältava kokkusaamise ajal on projektipartneritel mitu huvitavat kohtumist.

Pärnus alustatakse töökoosolekuga kutsehariduskeskuse Niidupargi õppehoones, kus oma tegevusest ja kogemustest kõneleb Häädemeeste valla Kollamaa puhkemaja perenaine Marika Kose. Õhtupoolikul külastatakse Tori valla Randivälja külas Klaara Manni puhkemaja, mille perenaise Katrin Ruumeti teatel on paikkonnaga ajalooliselt olnud seotud erksad inimesed, kes on korraldanud seltsi- ja vaimuelu.

“Reedel veedame töise päeva Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses, töiste juttude kõrval külastame Tihemetsa seenenäitust ja Aasa puhketalu, mille perenaine on Vaiga Lill,” selgitas Mengel-Sünt. Aasa puhketalu tunnistas maakondlik kodukaunistamise toimkond konkursi “Pärnumaa kaunis kodu 2012” üheks nominendiks.

Laupäeval toimub väljasõit romantilisele rannateele jäävasse Audru valla Tamme aiandustallu, mida peab maitsetaimede kasvatajana tuntud Heli Viedehof. Tõstamaal külastatakse mõisat, käsitööpoodi, Cotze söögimaja. Kõpu külas saavad külalised ülevaate Maria talu ettevõtmistest ja lõpetavad maakonnaga tutvumise Ojako puhke- ja koolituskeskuses.

Projekti “Naisettevõtjad maaturismis” toetab Euroopa Liit Leonardo da Vinci programmist, et täiustada kutsehariduse õppekavu, lähtudes naisettevõtjate ja käsitööliste vajadustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles