Galerii: president Ilves pidas väärikate ülikoolis avaloengu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli uue õppeaasta avaloengul esines president Toomas Hendrik Ilves.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli uue õppeaasta avaloengul esines president Toomas Hendrik Ilves. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli neljas õppeaasta algas kolmapäeva õhtupoolikul avaloenguga, mille pidas vabariigi president Toomas Hendrik Ilves teemal “E-riik Eesti”.

Pool tuhat kuulajat sai Strandi konverentsisaalis presidendilt ülevaate Eesti edusammudest e-riigina, mis saabki oma suurust näidata infotehnoloogia vahendite võimaluste kasutamisega.

“Võime natukene rohkem tunda uhkust oma saavutuste üle, kui me seda teeme,” mainis president. Lisades, et Eesti taasiseseisvumine oli aeg, mil starditi personaalarvutite kasutuselevõtuga teiste riikidega ühel ajal.

President tõi elulisi näiteid arvuti igapäevasest kasutamisest ka väärikas eas inimeste hulgas ja digiretseptidest. Valdav enamik elanikest kasutab arvutit.

“Ärge kartke arvuteid, kasutage neid julgelt ja sageli, ja kui arvutit ei ole kodus, minge raamatukokku, vallamajja, kooli või päevakeskusesse - nii saate tervisliku jalutuskäigu veel lisaks,” rääkis president.

Väärikate ülikooli uue õppaasta 481 alustajat tervitasid Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Muusikalise tervituse lisasid Pärnu ühisgümnaasiumi laulusolistid Arabella Saks ja Jaana Jurtšenkova õpetaja Evelin Mei juhendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles