Seoses ESMiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti rahva elatustase on Euroopa viie viimase seas. Tööpuudus on suur, kauba hinnad on kohati kõrgemad kui mujal Euroopas, palgad ja pensionid aga viis korda madalamad kui ülejäänud Euroopa riikides. Euroopa Liidu antavad põllumajandustoetused on kordi väiksemad vanadele Euroopa riikidele makstavatest toetustest.

Vaatamata Eesti rahva raskele elule, võtsid riigikogu liikmed 30. augustil 2012 vastu otsuse ratifitseerida Euroopa stabiilsusmehhanismi leping (ESM). Nõustuti lepinguga, mille kohaselt Eesti Vabariigil puudub õigus kõnealune leping lõpetada ja mille juurde kuuluvate salaprotokollide sisu rahvaesindajad ei tea.

Allkirjastatud leping koos salaprotokollidega võib hävitada kogu Eesti rahva ja riigi.

Kui 1939. aastal otsustasid Eesti rahva ja riigi saatuse ühe riigi kommunistid ja teise riigi natsionaalsotsialistid, siis nüüd orjastavad Eesti rahva meie oma värvi vahetanud ja rahaafäärides osalevad poliitikud.

Eesti poliitikutel, valitsusel, riigikogul ei ole õigust allkirjastada ESMi lepingut, kui selles lepingus ei ole antud Eesti riigile õigust leping lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles