Algab konkurss „Energiasäästunädal sinu koolis“

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijuhtmed.
Elektrijuhtmed. Foto: Ants Liigus

Keskkonnainvesteeringute keskus kutsub koole osalema energiasäästunädala koolikonkursil „Energiasäästunädal sinu koolis“ ning korraldama 29. oktoobrist 9. novembrini energiasäästu ja looduskeskkonna kaitset propageerivaid tegevusi.

Osalemiseks on vaja registreerida oma kool ja seda esindav aktiivgrupp, kes koordineerib tegevusi koolis ja esitab konkursitöö, teavitas  energiasäästunädala peakorraldaja Tiit Pikk. Parimat või omanäolisemat teavitustööd teinud kooli aktiivgrupp sõidab koolitusreisile Soome Heureka teaduskeskusesse või seiklema Tartu seiklusparki.

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) juhatuse liikme Kalev Auna sõnul on koolikonkurss viis, kuidas suunata kooliõpilasi mitmekülgsete ning nutikate ideede ja lahenduste väljamõtlemise kaudu väärtustama säästvat eluviisi ja puhtamat loodust. Koolid võivad kutsuda energiasäästust ja loodusvaradest rääkima KIKi spetsialiste.

Energiasäästunädal toimub traditsiooniliselt hilissügisel, tänavu 5.−11. novembril. Nädala eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust energiasäästu võimalustest ja motiveerida neid säästlikumalt tegutsema.

Energiasäästunädala koolikonkursi korraldavad Tartu regiooni energiaagentuur, keskkonnainvesteeringute keskus ja Intelligent Energy Europe.

Rohkem infot konkursil osalemise kohta leiab www.energiatark.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles