Mürakarukool ootab taas põnne

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel alustanud mürakarukooliski algab uus õppeaasta.
Kevadel alustanud mürakarukooliski algab uus õppeaasta. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Järgmisel nädalal avab kevadel hoo sisse saanud kuni 4aastastele lastele mõeldud mürakarukool taas oma uksed.

Pärast pikka suve on mõni mürakaru juba koolisaginat taga igatsema hakanud. Raamatukogu esimese korruse saali on oodatud kõik 1,5-4aastased lapsed koos ema-isa, vanaema-vanaisa või hoidjaga.

Et mürakarukoolis sisse- ega väljaastumiseksameid ei korraldata, võivad julgesti kohale tulla kõik vanad ja uued õpilased - koosolemise lusti jagub kõigile.

Ehkki lõbusas eas seltskond nende jaoks varutud aja ja ruumi kerge vaevaga  marulise müramisega täidaks, on õpetaja Katrin Hildunenil sootuks põnevamad plaanid. Mürakarukoolis käiv laps õpib temaga kaasas oleva täiskasvanu abiga kuulama, vaatama, rütmisalmi ütlema, lauluviisi jälgima, kaasa tantsima ja mängima. Ta ei oska veel raamatut lugeda ega tunne tähtigi, aga astub läbi selliste tegevuste esimesi suuri samme selles suunas.

Et raamatutest juba algusest peale loomulikud kaaslased saaksid, on väikeste uudishimulike tarvis saalis raamatukorv koos papiraamatutega. Meeldima hakkamise korral saab raamatuid koju kaasa laenutada. Suutlikuma tähelepanuvõimega põnne ootab aga peale pooltundi teise korruse raamatumaailm, kus loo- ja pildivalik väga suur.

Nii kõige aremad kui kõige vallatumad ja kõik ülejäänudki mürakarukoolis käijad õpivad ise olemise ja teistega koos olemise suurt kunsti ning hakkavad ajapikku oma vanemaid mõne koolis kuuldud riimi, lauluümina või lihtsalt uue sõnaga üllatama. Niiviisi rääkisid kevadistes pooltundides käinud põnnide emad.

Mürakarukool hakkab toimuma kaks korda kuus kolmapäeviti ja on osavõtjatele tasuta. Kaasa võib võtta istumisaluse või padja.

Mürakarukooli esimene tund toimub Pärnu keskraamatukogu esimese korruse saalis kolmapäeval, 26. septembril kell 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles