Tulevad “Sügisulg” ja Kuusiku konkurss

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss "Sügisulg". Arhiivifoto.
Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss "Sügisulg". Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

1.–4. novembril leiab Pärnu Kuninga tänava põhikoolis aset Tiit Kuusiku nimeline rahvusvaheline kammerlauljate konkurss.

Ettevõtmist korraldab MTÜ Impro Barbarella koostöös Kuninga tänava põhikooliga ja sinna on lauljail võimalik end kirja panna 19. oktoobrini.

Mälestamaks väljapaistva ooperisolisti, omaaegsete seas ühe parema kammerlaulja ja Saksa lied’i esitaja 100. sünniaastapäeva, korraldati tema sünnilinnas Pärnus ja koolis, kus Kuusik kunagi õppis (Pärnu poeglaste gümnaasiumi hoones, kus nüüd asub Kuninga tänava põhikool), temanimeline lauljate konkurss mullu esimest korda.

Teine Kuusiku konkurss avatakse ja võistlejate esinemisjärjekord loositakse 1. novembril, samal päeval toimub mainekate Valgevene muusikapedagoogide Georgi Jurevitši ja Margarita Vassiljevitši õpilaste kontsert.

Kolmel konkursieelsel päeval annab Jurevitš Kuusiku konkursi raames Eesti muusika- ja teatriakadeemias meistrikursusi.

Peale Jurevitši on konkursi žüriisse kutsutud Leedu muusikaakadeemia professor Vladimiras Prudnikovas, Eesti muusika- ja teatriakadeemia kammermuusika osakonna juhataja Helin Kapten, Jerevani konservatooriumi kammermuusika kateedri juhataja Sergei Kechek, PromFesti ja Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi kunstiline juht Erki Pehk.

Võistluse paremad ja žüriiliikmed astuvad üheskoos pärnakate ette üritust lõpetaval kammermuusika kontserdil.

Ettevõtmise kunstiline juht Toomas Kuter märkis, et esimesed sooviavaldused seekordsele konkursile on laekunud Belgiast ja Leedust.

Kammerlauljail tuleb esimeses voorus esitada kolm laulu, millest üks peab olema Franz Schuberti loomingust. Teises voorus tuleb ette kanda viis pala, neist kohustuslikuna Schuberti “An die Musik”.

Osalejate registreerimisega on alustanud Pärnu linna ja maakonna noortele lauljatele mõeldud solistide konkurss “Sügisulg”. Kas minna või ei, tuleb soovijail ära otsustada 22. oktoobriks.

10. aastapäeva tähistava “Sügisulu” eelvoorud toimuvad 9.–11. novembrini Pärnu ühisgümnaasiumis ja finaalid 23. ja 25. novembril Pärnu kontserdimajas ja Endla Küünis. Konkurssi korraldab Pärnu kontserdibüroo ja võistlustulle astuvad kuni 19aastased lapsed-noored.

Sel sügisel keerlema hakkaval “Laulukarussellil” võib näha esinemas soliste, kelle Pärnumaad esindama valis mulluse “Sügisulu” žürii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles