Endise linnasauna aknad suletakse kindlamini

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing Kümblus kindlustab endise linnasauna aknad ja uksed, et võõrad sisse ei pääseks.
Osaühing Kümblus kindlustab endise linnasauna aknad ja uksed, et võõrad sisse ei pääseks. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnasaunu haldav osaühing Kümblus suleb sügise saabudes Jannseni tänaval asuva kunagise linnasauna aknad ja uksed veelgi kindlamalt, et hoone väljanägemine oleks parem ja keegi sinna sisse ei pääseks.

OÜ Kümbluse juhataja Aime Hoogi sõnade järgi saatis Pärnu linnavalitsus Kümblusele märgukirja, millega palub ettevõttel sulgeda lahtised aknaavad, et kõrvalistel isikutel oleks juurdepääs ruumidesse takistatud.

Nädala alguses võtsid töömehed hoovipoolsete akende mõõdud, et need kinni katta. Hoogi ütlust mööda on hoovipoolsed aknad praegu vaid paari-kolme lauaga kinni löödud. Nüüdsest kaetakse need avad nagu tänavapoolsedki. „Vaatepilt on igas mõttes ilusam ja ühtlasem, eelkõige aga turvalisem,“ märkis ta.

Kevadel leheveergudel jutuks olnud võimalikud stsenaariumid Ülejõe sauna edasise saatuse kohta on siiani lahtised. „Idee Karja tänava saun korda teha ja Jannseni tänava maja müüki panna on jätkuvalt üleval, kuid arenguid selles osas ei ole,“ tähendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Karja tänava sauna kohta märkis Hoog, et 80 protsendi ulatuses käivad seal soodusteenust kasutavad kunded ehk peamiselt eakad ja õpilased. „Meie suund on pigem sotsiaalne,“ sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles