Eesti Energia tõstab kilovatt-tunni hinda 57 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrimüüja valikuga ei pea enne detsembrit kiirustama. Mõistlik oleks kõigi müüjate pakkumised ära oodata, et siis rahulikult endale sobivam valida.
Elektrimüüja valikuga ei pea enne detsembrit kiirustama. Mõistlik oleks kõigi müüjate pakkumised ära oodata, et siis rahulikult endale sobivam valida. Foto: Ants Liigus

Eesti Energia pakub tulevaks aastaks fikseeritud hinna ja aastase perioodiga paketis elektrit keskmise hinnaga 5,95 eurosenti kilovatt-tunnist, praegu maksab Eesti Energia Kodu 1 paketis elektri kilovatt-tund 3,78 senti.

Eesti Energia kommunikatsioonijuht Katriin Loorents ütles, et praegu on Kodu 1 pakett kahel kolmandikul Eesti Energia klientidest. Elektrienergia hind moodustab lõpphinnast umbes kolmandiku.

Elektri hind lõpptarbijale koosneb kolmest osast: elektrienergia hind, võrguteenuse hind ning taastuvenergia tasu ja elektriaktsiis.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink märkis, et elektri viimase aja börsihind on olnud 4,3 senti kilovatt-tunni kohta, kuid elektri jaemüügihind sisaldab börsihinda, müügimarginaali ja käibemaksu, mistõttu kliendi tarbimisprofiilist sõltuvalt on fikseeritud tarbijahind teisipäevase seisuga 5,7–6,7 senti kilovatt-tunni kohta.

Eilsest saab Eesti Energiaga sõlmida avatud turu elektrilepinguid, valida on kolme paketi vahel, mis kannavad nimesid “Kindel”, “Kombineeritud” ja “Muutuv”.

“Kindel” tähendab elektrimüüjaga kokku lepitud ehk fikseeritud hinda kilovatt-tunni elektri kohta, “Kombineeritu” puhul saab 50 protsenti tarbitud elektrist osta kokkulepitud hinna ja 50 protsenti börsihinnaga, millele lisandub elektrimüüja marginaal, “Muutuva” korral sõltub hind täielikult elektri börsihinnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles