Muusika aastapreemia pälvis Pärnu kontserdibüroo

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kontserdibüroo üks eestvedajatest on läbi aastate olnud Helen Erastus.
Pärnu kontserdibüroo üks eestvedajatest on läbi aastate olnud Helen Erastus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linna tänavune muusika aastapreemia määrati  MTÜ Pärnu Kontserdibüroole Pärnu suvemuusika traditsiooni taaselustamise ja arvukate mitmekülgsete muusikasündmuste jätkuvalt eduka korraldamise eest.

Muusika aastapreemia antakse üle homme Pärnu kontserdimajas enne hooaja avakontserdi algust.

Eesti Kontserdi populaarse kontserdisarja “Kuldne klassika" avakontserdil esitab Eesti riiklik sümfooniaorkester Olari Eltsi juhatusel prantsuse heliloojate Claude Debussy ja Maurice Raveli muusikat. Soleerib Jaapani sopran Eri Nakamura.

Pärnu linna muusikapreemiat antakse välja 2002. aastast. Preemia antakse Pärnus töötavale heliloojale, interpreedile, muusikakollektiivile, muusikasündmuse korraldajale, muusikaalaste publikatsioonide kirjastajale või muusikaalase teavitustöö tegijale, kes on oluliselt rikastanud Pärnu muusikaelu. Preemia suurus on 750 eurot.

Mullu sai aastapreemia Toomas Kuter Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise vokalistide konkursi kõrgetasemelise korraldamise ja G. Verdi ooperi “Attila” lavastuse produtseerimise eest Pärnu rahvusvahelisel ooperifestivalil “Promfest”. Varasematel aastatel on preemia pälvinud koorijuht ja lauluõpetaja Toomas Voll, MTÜ Pärnu David Oistrahhi Festival, Karin Veissmann, Pärnu linnaorkester, Rein Vendla, Anne Uusna, Ave Sopp ja Marek Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles