Raamatukogus tehakse tutvust tänapäevaste rüütlitega

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antti Lääts räägib Pärnu keskraamatukogus lastele päästjate tööst.
Antti Lääts räägib Pärnu keskraamatukogus lastele päästjate tööst. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Oktoobrikuus kutsub Pärnu keskraamatukogu lasteosakond taas kõiki lapsi ja noori, kel huvi kiigata meid ümbritsevate elukutsete ja hobide maailma. 

Keskraamatukogu lasteosakonna bibliograafi Signe Peekeri ütlust mööda saab 6. oktoobril teha tutvust tänapäevaste rüütlite – päästjatega. „Päästeteenistust uhkusega oma elu esimeseks ja ainukeseks töökohaks nimetav Antti Lääts oskab peale päästeoskuste oma keerukast tööst  väga hästi rääkida ja kirjutada,“ tutvustas ta.

Raamatute "Meie, päästjad" ja "Päästjad - tänapäeva rüütlid" autor Antti Lääts räägib, kes on päästja, kuidas päästjaks saadakse ning milliseid teadmiste teste ja spordikatseid peavad päästjad sooritama.

Tänapäevased rüütlid tõttavad appi niisugustes hädaolukordades nagu tulekahjud, üleujutused, liiklusõnnetused, pommioht, hättasattunud loomad ja veel palju muudki. „Tänu päästeteema ulatuslikkusele on kohaletulnuil võimalus esinejalt väga palju küsida,“ ärgitas Peeker.

Raamatukogu paneb kõige huvitavama küsimuse esitajale välja Antti Läätse uue, põnevalt

kirjutatud ja paljude piltidega raamatu. Kes täpselt raamatu saab, seda otsustab raamatu autor ja esineja kohapeal. „Oskuslik küsija võib kiire autogrammikütina kohe kirjutaja allkirja raamatusse küsida,“ andis Peeker soovituse.

„Antti käest saavad lapsed uurida ka päästjate varustuse ja autode kohta. Ega päästjad oma kummikuid ometi kotina kasuta, et neil sangad küljes on? Kes on suitsusukelduja? Kas mõni laps on aidanud päästeautole nime valida? Kui palju see päästeauto üldse maksta võiks? Ja mis asi on hüdrandivõti?“ tõi Peeker näiteid lapsi huvitavatest küsimustest.

Võimaluse korral sõidavad päästeautod 6. oktoobril raamatukogu juurde ja päästemeeskondade abiga vaadatakse sedagi, kuidas võimsad masinad seestpoolt välja näevad, teavitas Peeker.

Õige pea on Antti Läätsel valmimas raamat liiklusest ja seda just noore liikleja poolt vaadatuna. Seal räägitaks, mis toimub inimese ja autoga liiklusõnnetuses ning kuidas halbu tagajärgi vältida. Raamat on kasulik kõigile jalgrattaluba soovivatele lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles