Kutsehariduskeskus sai pommiähvarduse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskusele tehti pommiähvardus ja koolipere evakueeriti.
Pärnumaa kutsehariduskeskusele tehti pommiähvardus ja koolipere evakueeriti. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul tehti pommiähvardus Pärnu kutsehariduskeskusele, kust evakueeriti rohkem kui 600 õpilast ja õpetajat. Veidi pärast keskpäeva lõpetati lõhkekeha otsingud ja inimesed lubati hoonetesse tagasi. Seni ähvardajat tabatud pole.

Päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnutsi otsiti kutsehariduskeskuse hooned ja nende ümbrus pommikoeraga läbi, kuid lõhkekeha ei leitud.

Saaremetsa sõnade järgi teatati kell 9.15 häirekeskusele, et Pärnumaa kutsehariduskeskuses on lõhkekeha.

Kutsehariduskeskuse avalike suhete juhi Anneli Rabbi jutu järgi teavitas pommiähvardusest nende kooli häirekeskus.

Niidupargis asuva koolimaja juurde sõitsid politsei, pommigrupp ja kiirabi.

Rabbi sõnade järgi evakueeriti õppeasutuse viiest hoonest üle 600 inimese, kes viidi bussidega Pärnu haiglasse sooja.

Rabbi kirjelduse kohaselt tõi pommiähvardus ebamugavusi kaasa eelkõige juuksuritöökojale ja kokkadele. "Tean, et vähemalt ühel juhul käidi parajasti peas olnud juuksevärvi maha pesemas Pärnu jões," rääkis ta. Samuti ei kujutanud ta ette, mida kokad oma pooleli jäänud toitude pärast tunnevad ja milline vaatepilt neid pärast ees ootab.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et pommiga ähvardaja väljaselgitamiseks alustatakse kriminaalmenetlust.

Karistusseadustiku avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi järgi võib lõhkeseadeldise või lõhkeainega ähvardamise eest kohtus süüdimõistmisel karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles