Need on Pärnumaa tänavused parimad ettevõtted

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa parima ettevõtte "Pärnumaa Karu 2012" tiitli pälvis Lasertool OÜ.
Pärnumaa parima ettevõtte "Pärnumaa Karu 2012" tiitli pälvis Lasertool OÜ. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa tänavusel ettevõtluskonkursil pälvis parima ettevõtte tiitli osaühing AQ Lasertool, kus valmistatakse konstruktsioone auto- ja rongitööstusele ning energeetikasektorile. Pärnu linna- ja maavalitsuse vastuvõtul anti välja autasud kaheksas kategoorias.

Pärnumaa parim ettevõte – Pärnumaa Karu

AQ Lasertool OÜ, mis annab tööd 170 inimesele, püsib rahvusvahelises konkurentsis, valmistab konstruktsioone auto- ja rongitööstusele ning energeetikasektorile.

Edukas alustanud ettevõte

OÜ Balmec Forest, mis tegutseb Pärnus ja on välja kasvanud 2007. aastal loodud Metsavennad Grupist, et keskenduda täielikult oma toodete väljatöötamisele. Balmec Forest toodab palkide liigutamiseks metsalangetusmasinate rulle.

Töökohtade looja

AS Henkel Makroflex kindlustab igapäevase leiva üle 100 töötajale ja tänavu loodi tootmise laiendamisega juurde paarkümmend töökohta.

Henkel Makroflexi põhitegevus on ehitusvahu, isolatsiooniplaatide, hermeetikute ja muude ehituskemikaalide tootmine.

Pärnu linna ettevõtluse peaauhind

AS Wendre, mis on rahvusvaheliselt tuntud kodutekstiilide tootja, mille edu põhineb tekstiilisektori võimaluste, läbimõeldud tootearenduse ja tarbija vajaduste tundmisel. Lõviosa Pärnus valmistatud toodangust läheb eksporti.

Pärnumaa maaelu edendaja

OÜ Vändra, mis on teist aastat riigis edukaim põllumajandusettevõte, annab tööd 60 inimesele, kasvatab 2000pealist karja ja neile sööta. Eelmisel aastal müüs põllumajandusettevõte 11 000 tonni piima, mis moodustas ligemale kaks protsenti kogu riigi piimatoodangust.

Pärnumaa turismiarendaja

Kaubamärgi Romantiline Rannatee all on MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu välja töötanud maaturismi arendava ja piirkonda turundava turismimarsruudi, mis juhatab rändaja ligi 250 kilomeetri pikkust rannajoont pidi Varblast Iklani, põigates Kihnu saarele ja veidi sisemaalegi. Romantilisel rannateel on põnevaid kultuuri-, ajaloo- ja loodusväärtusi, toitlustus- ja majutuskohti, matkaradu.

Aasta turismitegu

SA Pärnumaa Turism valis selleks Järvi suvefestivali, mis on väga heade kodu- ja välismaa muusikute kokkusaamise koht.

Järvi suvefestival kasvas välja maestro Neeme Järvi nimelisest suveakadeemiast, tänavu osalesid üritusel 22 riiki, kolm sümfooniaorkestrit ja 14 riigi noored dirigendid.

Vastutustundlik ettevõte ja ettevõtja

Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esindus selgitas Pärnumaa vastutustundliku ettevõtte ja ettevõtja kolmandat korda. Tänavune laureaat on rahvusvaheliselt tuntud ettevõte AS Wendre ja selle omanik Peter Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles