Soome riigiraudtee soovib ehitada Rail Balticut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Soome riikliku raudteekompanii VR-Group asepresidendi Otto Lehtipuu sõnul on ettevõte huvitatud Rail Balticu kiirraudtee ehitamisest, kirjutab Eesti Päevaleht.

"VR-Groupil on oma raudtee-ehituse osa, millel on ligi 150 aastat raudtee ehitamise kogemusi. VR-Trackil, mis on selle firma nimi, on juba kogemusi Balti riikidest, samuti Rootsist," ütles Lehtipuu. "Kui selline projekt on siinpool tulemas, siis muidugi oleme ärist väga huvitatud."

Lehtipuu hinnangul on Rail Balticu suguse raudteeliini pidamine kahtlemata väljakutse, kuid sellel on ka positiivsed väljavaated. "Rail Balticul on kindlasti mõningat potentsiaali puhkusereiside jaoks, kuid äriklientide jaoks sõltub asi paljuski sobivatest rongiaegadest," sõnas ta.

Lehtipuu märkis, et kaubaveo puhul on Rail Balticul kindlasti potentsiaali. "Kiireks reisijateveoks mõeldud teenus ja kaubaveoteenus on iseenesest vasturääkivad. Kaubarongid on alati aeglasemad, mis tähendab, et raudteevõrk vajab suuremat võimsust," märkis ta. Lehtisaari lisas, et see teeb projekti omakorda keerulisemaks.

Kuigi ettevõte on huvitatud Rail Balticu raudtee ehitamisest, pole neil hiljem rongide ja raudteega opereerida plaanis. "Teises riigis raudteega opereerida on väga suur küsimus. Praeguseni tegeleme sellega ainult Soomes."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles