Pärnumaal müügiks pakutavate korterite hinnavahe küünib 6 675 000 kroonini

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Jalaka tänaval võib esialgse 42 000kroonise ruutmeetri hinna asemel
korteri soetada 20 000 krooniga
ruutmeetri eest.
Pärnus Jalaka tänaval võib esialgse 42 000kroonise ruutmeetri hinna asemel korteri soetada 20 000 krooniga ruutmeetri eest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaal üritavad omanikud praegu maha müüa umbes 1600 korterit, sissekolimisvalmis korteritest kalleim on 6,7 miljonit krooni maksev Pärnu ranna rajoonis ja odavaimat pakutakse ilmselt Tootsis 25 000 krooni eest.


Kõige kallim müüdav korter vahetub aeg-ajalt, sest loid kinnisvaraturg kukutab hindu. “Hinnatrend on väga selge - langus,” tõdes Pärnu kalleimat korterit müüva LVMi kinnisvarabüroo juhatuse liige Ingmar Saksing.



Sel nädalal oleks tulnud kalleima korteri ostu korral välja käia 6,7 miljonit krooni.



Selle summa eest saaks 135ruutmeetrise korteri Rannapargi veeres Seedri 4 asuvas pansionaadis.



Ostke või üürige


Selles 2007. aastal valminud Seedri tänava majas on 47 korterit, millest ostja ootuses on veel seitse.



Kes on inimesed, kes sellesse majja korteri ostnud? “Mittepärnakad, kes siin suvel puhkavad,” loetles Saksing. “Firmad, mis neid kortereid välja üürivad. Näiteks Pärnu hotelli kaudu saab siia kortereid üürida. Või välismaalased.”



Korteri ostuhinna sees on peaaegu kõik eluks vajalik, alustades Mangi disainerdiivanitest ja köögimööblist koos seadmetega ning lõpetades lauanõude ja voodilinadega.



Suvel saaks seal majas oma tuppa tellida isegi hommikusöögi ja linadevahetuse, nimetas Saksing selle korteriga kaasaskäivaid mugavusi.



Kuni korter müümata, üürib kinnisvarabüroo seda välja. Kuu aega selles elamist maksab 40 000 krooni. Utoopiline?



Jah, aga päeva peale jagades teeks see pisut üle 1000 krooni ja kui arvestada, et korteri neljas magamistoas on ase kaheksale inimesele, ei pruugigi see summa mõnele Pärnus pikalt puhata ihkavale sõpruskonnale või firmale enam müstiline tunduda. Ja üürilisi on sellel korteril juba olnud küllaga.



Massaaživann vaatega jõele


Pärnu korterimüügi hinnatabeli tipus troonivad jahtklubi lähedal jõe ääres Ringi 37 kaks korterit, millest üks veel hiljuti linna kalleim oli.



BPE Kinnisvaraeksperdi maakler Janno Peterson müüb ligi 200ruutmeetrist kuuenda korruse korterit, mis müükitulekul maksis 11 miljonit krooni, aga nüüd oleks eestlasest omanik nõus sellest loobuma 5,9 miljoni krooni eest.



“Arvan, et oma ainulaadsuselt on see korter jätkuvalt parim linnas,” hindas Peterson. “Korteri ehitas omanik algul endale, nii on seal hoidutud odavatest lahendustest.”



Petersoni sõnutsi on kõrgest hinnast olenemata huvilisi seda vaatamas käinud.



“Peamiselt on need olnud pered, kes soovivad korterit osta endale elamiseks,” selgitas ta. “Korterit vaadatakse alternatiivina majadele, mille hind samas asukohas, kvaliteedis ja suuruses on natuke kõrgem, või on hoopiski tegemist korteri-inimestega, kes pole kunagi soovinud eramajas elada.”



Praegu kalleimat maja Pärnus müüb samuti LVMi büroo. 16 miljonit krooni küsitakse ranna rajoonis Tammsaare 10 suure hoovimajaga kahekorruselise kivihoone eest.



Paraku ei paista see objekt luksusega silma ega ole tegelikult isegi sissekolimiskõlblik. Selle suurim väärtus on ligi 2000ruutmeetrine krunt ülimagusas kohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles