Muinsuskaitsekuu jõuab jüripäeval Pärnumaale

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõjameest mälestuskirikus Toris süüdatakse homme jürituli.
Eesti sõjameest mälestuskirikus Toris süüdatakse homme jürituli. Foto: Henn Soodla

Tänavune muinsuskaitsekuu jõuab Pärnumaale homsel jüripäeval, mil Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris süüdatakse jürituli ja peetakse jüriöö ülestõusu 666. aastapäevale pühendatud jumalateenistust.


Homme kell 12 algaval jumalateenistusel avatakse kiriku seinal mälestusplaat “Eesti tänab ja mäletab Vabadussõja kangelasi 1918-1920”.



Ürituse korraldaja Jüri Kase sõnutsi osaleb jumalateenistusel ka president Toomas Hendrik Ilves. Pärnust Kaitseliidu maja juurest Pikalt tänavalt väljub homme kell 11 tasuta buss Torisse ja toob pärast üritust osalejad linna tagasi.



Pühapäeval, 26. aprillil saab kaasa lüüa heakorratalgutel Soontagana maalinnas. Talgud korraldab Kaitseliidu Soontagana malevkond.



16. mail on rahvusvaheline muuseumide öö, mille puhul Lavassaare muuseum-raudtee korraldab teemaürituse “Öös on asju – öös on ronge” ja viib kaasategijad aega, mil raudteejaamad ja rongiliiklus toimisid veel elektrita. Kolmest rongisõidust esimene algab kella 21 paiku.



Muinsuskaitsekuu heakorratalguid tehakse 8. mail kogu riigi kalmistutel, Vabadussõja mälestusmärkide juures ja Eesti ajaloo- ning kultuuripärandiga seotud paikades. 16. mail toovad rehad-labidad välja arhitektuurimälestiste omanikud, et anda oma panus ühistöösse.



Muinsuskaitsekuu algas 17. aprillil ja lõpeb 18. mail rahvusvahelise muuseumide päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles