Endine kõrge politseiametnik astub kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Suur.
Gunnar Suur. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maakohtus astub reedel kohtu ette altkäemaksu võtmises süüdistatav endine kõrge politseiametnik Gunnar Suur.


Riigiprokuratuur süüdistab kunagist Pärnu prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissari, Lõuna prefektuuri nõunikku ja julgestuspolitsei ülemkomissari Gunnar Suurt (41) korduvas altkäemaksu võtmises.



Koos Suurega on kohtu all altkäemaksu andmises süüdistatavad AS Hansa Liising Eesti Lääne regiooni endine juhataja ja praegune kindlustusfirma RSA partnersuhete juht Joel Mitt (29) ning ööklubide Atlantis ja Sunset ning restorani Subboteja juht Olga Aasav (48).


BNSi andmetel põhineb Suure süüdistus sellel, et ta kasutas politseisüsteemis kõrgetel ametikohtadel olles ära oma ametiseisundit ja lahendas oma tuttava Miti ning tolle tuttavate sekeldusi politseiga.



Nii päästis Suur Miti väärteomenetlustest ühes ööklubi kakluses ja avalikus kohas urineerimises ning Miti kaks sõpra politseinike solvamise kriminaalasjast.



Ka korraldas Suur julgestuspolitsei ülemkomissarina Aasavi ööklubisse Sunset oma alluvaid julgestuspolitseitöötajaid turvameesteks.



Politseiteenistuse seaduse järgi ei või politseiametnik töötada teise tööandja juures, välja arvatud pedagoogilisel, teaduslikul või loomingulisel tööl.



Väidetavalt võimaldas Mitt Suurele aastate jooksul mitu ülikasulikku autoliisingu lepingut ja Aasav andis Suurele tema teenete eest 40 000 krooni protsendita laenu.



Maakohus määrab reedesel eelistungil süüasja arutamise ajad ja lahendab võimalikke taotlusi. Riigiprokuratuur avaldab kriminaalasja süüdistusakti esimesel põhiistungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles