President Ilves sõitis jüripäeval Torisse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves tutvumas Tori uhkuse, 1856. aastal rajatud hobusekasvandusega, kus talle esitleti kaunemaid hobuseid.
President Ilves tutvumas Tori uhkuse, 1856. aastal rajatud hobusekasvandusega, kus talle esitleti kaunemaid hobuseid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Täna  keskpäevaks oli Eesti sõjameeste mälestuskirik Toris puupüsti rahvast tulvil, siit  kümnendat aastat järjest toimuval jüritulede teelesaatmisel osales president Toomas Hendrik Ilves.


Lühikeses kõnes mainis president Eesti riigi loomist meie esivanemate kindla tahtega ja tunnustas Soome vabatahtlikke, kelle appitulek Vabadussõja rindel aitas eestlasi moraalseltki.

President Ilves ja kiriku taastajate ühenduse esimees Jüri Kask eemaldasid katte mälestusplaadilt, millel kirjas 160 Vabadussõjas langenud Soome vabatahtliku nimi.

Mälestusplaadil on Eesti ja Soome lipu kujutis ning kiri “Eesti tänab ja mäletab Vabadussõja kangelasi 1918-1920”, avamisel viibis Soome Töölö koguduse esindus. Plaadi pühitses praost Enn Auksmann.

Jüritule tõrviku läitis esimesena Jüriöö pargi rajaja Jüri Uppin, et süüdata Jüriöö ületõusu kui vabadusvõitluse 666. aastapäeval sellest pargis tavakohane lõke.

Pärgade asetamise järel Püha Jüri ratsamonumendi jalamile võttis päikeselist, kuid jahedat kevadilma nautiv rahvas ennast presidendi kõrval ja kaitseväe orkestri mängides sõdurisupi järjekorda, uudistas Kaitseliidu Pärnumaa maleva väljapandud käsirelvade näitust ja veetis aega juteldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles