Kapo esitas Viisitammele täpsustatud kuriteokahtlustuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaitsepolitsei esitas Pärnu linnapeale Mart Viisitammele täna hommikul täpsustatud kuriteokahtlustuse.


Viisitamme uus kahtlustus seisneb selles, et et juba 2005. aastal, kui ta oli alles Pärnu abilinnapea, olevat ta saanud ühelt firmalt 20 000 krooni altkäemaksu. Viisitamme selgituse järgi on see raha maksud temale kuuluvale firmale teenuse eest, mida firma tegelikult ka osutas, vahendasid ERRi raadiouudised.



"Kui tahetakse ja kui on ülesanne leida tingimata mingisugused seosed, et oleks ära toodud ka altkäemaksu paragrahv, võib-olla see on seotud sellega, et siiamaani antud kaasus ei ole ju korruptsioonivastases võitluses mitte just kõige parem näide," rääkis Viisitamm. "Kui täpsemalt vaadata, siis korruptsiooniga ju tegemist polnud. Ju siis pidi ju ka see siia sisse toodama."



Raha maksnud firmal pole aga Pärnu linna ega hangetega mingit seost, kinnitas Viisitamm.



"Ühelegi sellisele ettevõttele, mis oleks osalenud Pärnu linnavalitsuse hangetel, mis oleks ka võitnud, teenust osutanud minu ettevõte küll ei ole," ütles Viisitamm.



Lääne ringkonnaprokuratuur teatas, et täpsustatud kahtlustuse esitamine ei tähenda eeluurimise lõppemist. Millal see võiks lõppeda ja süüdistusakt valmida, prokuratuur ei prognoosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles