Ajaloolise filmi tegijad otsivad Pärnus näitlejaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Varbla vallas Matsirannas filmivõteteks merre ehitatud mõisahoone makett.
Pärnumaal Varbla vallas Matsirannas filmivõteteks merre ehitatud mõisahoone makett. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Filmitootmisfirma Amrion ootab täna kell 18 Tartu ülikooli Pärnu kolledži (Ringi 35) auditooriumisse 212 kõiki 16-80aastasi huvilisi, kes tahaksid osaleda suvel Pärnumaal Matsirannas filmitavas ajaloolises mängufilmis "Poll" taustanäitlejatena.


Eesti-Saksa-Austria filmitootjate ühistöös valmivasse filmi taustanäitlejaks pürgijad täitavad täna ankeedi, samuti toimub pildistamine. Filmi võtted on planeeritud suveks Matsiranda.



Järgmisel aastal valmiva ajaloolise draama "Poll" täpsem sisu on veel saladus. Filmitootmisfirma Amrion kirjelduse kohaselt toimub filmi tegevus eelmise sajandi alguses.



„See on lugu Euroopa tsivilisatsiooni piirimailt: kolmeteistaastane Oda on liiga noor armastuse jaoks. Eesti soost revolutsionäär Schnaps on liiga noor sõja jaoks. Nad kohtuvad Esimese maailmasõja eelõhtul, koos kasvavad ja küpsevad nad nii kiiresti, nagu kuuluksid uude modernsesse maailma, kuid tegelikkuses on see endiselt olevik, mis on varjutatud minevikust. Nende armastus on metsik, moodne ja mõeldamatu,“ võib Amrioni kodulehel filmi sisust siiski väheke aimu saada.



Filmi võtteperiood kestab 16. juunist 28. augustini. Saksakeelsete dialoogidega film peaks esilinastuma järgmise aasta mais. Peale Eesti toimuvad filmivõtted Saksamaal.



"Polli" stsenarist ja režissöör on Chris Kraus. Näitlejatest osalevad linateoses Edgar Selge, Jeanette Hain, Richy Müller, Tambet Tuisk ja Paula Johannes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles