Marko Matvere ja "Mustlasvanker" võlusid kuulajaid

, Eesti Rahvusringhääling
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere ja "Mustlasvanker".
Marko Matvere ja "Mustlasvanker". Foto: www.corelli.ee

Laupäeva õhtul Pärnus Café Grandi viimse kohani välja müüdud muusikasalongis ette kantud kava mustlasmuusikast pälvis publiku pika ja tänuliku aplausi.

"Mustlasvankri" nime kandvas kaheosalises kavas kõlas mustlasmuusika, millest valdav osa oli kuulajaile tuntud. Marko Matvere astus üles lauljana, mängis kitarri ja põimis oma vahetekstidega ettekantu tervikuks.

"Ooper-Kvartetil" (Henno Soode - viiul, Eivin Toodo - viiul, Kerstin Tomson - vioola, Mati Leibak - tšello) oli kavas oluline roll sellele värvi lisamisel.

Enamasti kantakse mustlasmuusikat ette vaid kitarril ja viiulil, laiem värvipalett tuli asjale aga suuresti kasuks.

Kava teises osas rikastas kõlavärvi Indrek Kruusimaa flamenkokitarril, mis andis ettekantud muusikale võrratu kõla, mis paljudel ehk rohkem hispaanialikkusega seostub.

Marko Matvere koos Väikeste Lõõtspillide Ühinguga, Jaan Tättega ja muudes kooslustes on rahvale ammu tuttav. Aga juba mitu aastat teame teda ka kui suurepärast baritoni.

Aluse sellele pani muusikal "Georg", kus ta Georg Otsa lauldud nõudlikke partiisid ette kandis. Seejärel jätkus Matvere klassikalise laulja roll filmis "Georg".

"Mustlasvankris" kandis ta suurepäraselt ette Pali Raczi laulu Imre Kálmáni operetist "Mustlasprimas".

Korraldajaid tuleb kiita diskreetse võimenduse eest, mis ka õrnema kõrvaga kuulajail kontserti nautida võimaldas. Üldjuhul kujunevad meie kontserdid võimenduse demonstreerimiseks - nupp alati põhjas.

Kontserdi korraldanud Corelli Musicu kunstiline juht Mall Sildos ütles, et viimasel ajal on nende korraldatud kontserdid raskele ajale vaatamata välja müüdud ja see teeb rõõmu.

Möödud aastal sai Corelli Music Eesti Kultuurkapitali aastapreemia Eesti muusikaelu rikastavate kontserdisarjade eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles