Kristjan Kais: Hooaja algusega oleme üsna rahul

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kais
Kristjan Kais Foto: www.fivb.com
Kristjan Kais, te olete koos Rivo Vesikuga mänginud tänavu neli suurturniiri, olles MK-etappidel Brasiilias üheksas, Hiinas neljas ja hiljuti Poolas seitsmes, Euroopa tuuri avaetapil Kanaaridel kolmas. Kas jääte hooaja algusega rahule?

Eks olnud ju võimalusi tõusta kõrgemale ja kukkuda allapoole, aga muidugi rahul, seni on läinud suuremate tagasilöökideta. MK-etappe võita õnnestub ülimalt harva, esikohti tahtes peaks Eestis mängima.

Konkurentidest ühe vähem mängitud etapiga maailma edetabelis kuuendaks tõusmine on ka korralik tegu.

Kas oskate seletada, miks teil praegu hästi läheb?

Saime kodus kaua treenida, vaim on värske ja mängupilt ilus. Mullune hooaeg oli vigastusi, kehva vormi, olümpiapainet ja muud negatiivset täis, praegune tunne on hoopis erinev.

Seniste turniiride põhjal paistavad maailma valitsevat brasiillased Harley ja Alison. Kuidas kommenteerite?

Harleyl on hea serv, Alison blokib hästi, praegu nad tõesti domineerivad.

Nende taga on seis praegu tipus üsna ühtlane ja paljud on haavatavad: Rogers ja Dalhausser pole end veel avanud, Cunha ja Pedro pole tippvormis, Ricardo ja Emanuel hakkavad vist vananema, Barsuk ja Kolodinski jäävad oma mullusele vormile alla, Nummerdor ja Schuill pole palju harjutanud.

Järgmise MK-etapini, mis on ühtlasi MM Norras Stavangeris, jääb kolm nädalat. Kuidas need veedate?

Juba täna sõidame Viini Euroopa tuuri etapile. Siis oleme nädala jaksu kogudes kodus, kolmas nädal kulub Euroopa tuuri etapile Berliinis ja siis tulebki Norra.

Hooaja alguses kurtsite, et teie eelarve ei vea sügiseni välja. Kuidas on seis nüüd?

Kindlaid vastuseid võimalikelt toetajatelt meil ikka pole, eelarvele on kate MMi lõpuni. Edasine põhineb lootustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles