Madalikule sõitnud Läti lõbusõidujaht tõsteti vabasse vette

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jaht Santa Rita sõitis Häädemeeste lähedal kivide otsa reede varahommikul.
Läti jaht Santa Rita sõitis Häädemeeste lähedal kivide otsa reede varahommikul. Foto: Piirivalve

Reede varahommikul Häädemeeste rannas kivide otsa sõitnud Läti lõbusõidujaht Santa Rita tõsteti täna lõuna ajal vabasse vette.


Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja Janne Metsa teatel tõstis tänane meretuul õnnetuspaigas veetaset 30 sentimeetri võrra, mis võimaldas merehätta sattunud jahile läheneda Pärnu sadama süvenduslaeval Sini.



„Eelnevalt süvendati õnnetuspaigas merepõhja ja seejärel tõsteti jaht nelja meetri sügavusse vabasse vette,“ rääkis Mets.



Pärnu sadamast sõitis õnnetuspaika vedurlaev Nico, kes aitab Santa Rita transportida Pärnusse.



Viis päeva kivide otsas kinni istunud Läti lõbusõidujaht on saanud kriimustada, kuid ei leki ja katki midagi pole. „Jaht jõuab Pärnusse täna õhtul kella 8-9 paiku,“ ütles Mets.



Kividele sõitnud Santa Rita pardal on kolm meeskonnaliiget. Värske vee ja toiduga varustas vahepealsel ajal merehädalisi kohalik kalur.



Reede õhtul üritas jahti madalikult lahti tõmmata Mereinstituudi alus Merihärg, kuid katsed ebaõnnestusid. Lahtitõmbamisel osales ka üks Läti lipu all sõitev katamaraan.



Reede varahommikul Häädemeeste lähedal madalikule sõitnud jahi pardal oli õnnetuse hetkel viis inimest. Samal hommikul tõi piirivalve jahilt helikopteriga Pärnu lennuväljale mehe, kes viidi Pärnu haiglasse. Päeval lahkus lätlaste katamaraaniga jahi pardal viibinud ainuke naine.



11,78 meetrit pikk ja 1,52meetrise süvisega alus oli teel Lätist Pärnu jahisadamasse, et osaleda avamerejahtide võidusõidul "Baltic Open Regatta ´09".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles