Laulupeotuli saabus Pärnumaale

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Ruukel, haabjas ja laulupeotuli.
Aivar Ruukel, haabjas ja laulupeotuli. Foto: Ants Liigus

Täna jõudis Tartus süüdatud laulupeotuli Pärnumaale, ületades piiri Viljandimaaga haabjatega piki Raudna jõge sõites.


Pärnumaa esindus ootas Viljandimaalt Karuskoselt startinud kaheksakohalist ühepuulootsikut ehk haabjat Aasat ja väiksemaid haabjaid ning kanuusid Tori vallas Meiekosel, kus tuletoojaid tervitas lauluga Tori segakoor ja neile vastas teiselt poolt jõge Suure-Jaani segakoor.



Laulupeotule andis Pärnu maavanemale Toomas Kivimägile üle tema Viljandi kolleeg Tõnis Korts.



Täna õhtul jõuab laulupeotuli Tori-Jõesuusse, kus kell 19 algab selle auks Hiieaasal rahvapidu. Muraka küla rahvalaulik Mari Andrekson on kirjutanud tule vastuvõtmise ja tule magamasaatmise laulu ning ettekandmisele tuleb Hiie Liisu ja Hiie Tõnni lugu.



Osalevad Tori segakoori lauljad, kes täna hommikul Raudna jõe kaldal oma hääle kenasti lahti said lauldud.



Homme kell 11 tervitavad põrgulised tuletoojaid Tori Põrgus ning Andreksoni laulusõnadega saadetakse tuli teele Pärnu poole.



Samal õhtul kell 19 jõuab laulupeotuli Reiu puhkekeskusesse, kus seda samuti rahvapeoga vastu võetakse. Laulupeotule toojaid tervitavad Paikuse valla esindus ning Paikuse, Sindi, Tori ja Pärnu lauljad-tantsijad.



Pärast tule vastuvõtu tseremooniat esinevad Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor, Paikuse lauluselts Sireli, Sindi linna segakoor, Paikuse naisrühm Pastlapaar, Pärnu Auto segarahvatantsurühm, Tori segarahvatantsurühm, Sindi kantritantsijad ja Sindi naisansambel Shal-la-la.



Pärast kontserti mängib tantsuks ansambel La-di-da. Töötavad kinobuss, haabjakoda ja avatud on välikohvik. Sissepääs rahvapidudele on prii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles