Tanel Kangert: Harjutan mõnda aega kergema koormusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert.

Intervjuu annab Tanel Kangert, jalgrattur.


Nädal tagasi reisisite Prantsusmaale, et üle pika aja taas liituda koduklubiga Ag2r. Kas võib öelda, et Tanel Kangert on suures spordis tagasi?

Päris nii ei julgeks öelda, sest olen oma parimast vormist veel üpris kaugel. Haiged põlved on pika ravi järel päris korralikult paranenud ja ma võin mõõduka koormusega treenida. Vaim on värske ja tahtmist oma koht meeskonnas taastada jätkub.


Kui palju saite oma sportlikku vormi enne Prantsusmaale minekut kodumaal testida?


Eks ma liigutasin end kogu aeg, kuid Kalevipoja rattamaratonil sain 70 kilomeetri pikkusel võistlusmaal maastikurattal sõites mingi aimu oma hetkevormist. See sõit oli rohkem naljanumber, sest ma polnud ju tervelt kümme kuud võistelnud.


Millal tuleb teil Ag2r profiklubi särgis starti minna?


Arvan, et kuu või kahe pärast, kui olen suuteline ratturite keeles klotsi põhja lükkama. Meie klubi mehed lähevad neil päevil mäelaagrisse 1800 meetri kõrgusele, kuid mina loobusin treenerite soovitusel sellest.
Harjutan individuaalprogrammi järgi kuni kolm tundi päevas.


Kuidas kommenteerite sõber Rein Taaramäe selle aasta vägitegusid?


Olen juba öelnud ja kordan veel, et Rein on jalgrattaspordis omaette nähtus. Temavanuseid mehi, kes nii võimsalt eliitseltskonda murravad, võib maailmas ühe käe sõrmedel üles lugeda.


Kas olete mahti saanud Prantsusmaa velotuuri vaadata?

Olen ikka, näiteks eile ergutasime stardis tuttavaid mehi ja tegime tuuri liidri, meie klubi ratturi itaallase Rinaldo Nocentiniga grupipilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles