Juhtkiri: Suve selgroog murtud

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Läinud nädalal sai pool suvest läbi. Seitsmevennapäeva järgi otsustades peaks suve teine pool tulema ilus, ilmaennustamisega leiba teenijad nii optimistlikud ei ole ja seda kinnitab alanud nädal. Need hobiennustajad, kes kevadel rääkisid kuivast ja palavast suvest, peavad hakkama mõtlema, kuidas viltu läinud prognoosi põhjendada.


Kokkuvõtlikult peab ütlema, et hullu pole siiski midagi. Ilma on jagunud igasugusele maitsele.



Pärast ilusat jaaniaega, laulu- ja tantsupidu, “Õllesummerit” ja “Õlletoobrit”, Tartu hansapäevi, Tallinna merepäevi jm hakkab mitmepäevaseid pidusid vähemaks jääma.



Möödunud nädalal torkas Pärnu linnapildis silma, et palju välismaiseid puhkajaid on koos väikeste lastega – on perepuhkuste tipphooaeg. Veel mõni nädal ja varasemad hakkavad kooli minema.



Suvitajatega on üldse nii, et pruugib päikesel vaid pilve taha minna, kui tänavad-pubid-kohvikud tühjenevad, ent niipea, kui ilm paraneb, on kõik kohad rahvast tulvil. Enda eest kõnelevad nädalavahetuse rannaliste arvud, mis lõid tänavusi rekordeid.



Majandusolukorrast tingituna on tänavu Pärnus mõttekas omal käel suvitada. Elamispindade üürihinnad langesid suvepealinnas poole võrra, normaalse öömaja saab 150 krooniga, kallim maksab 250 krooni, kuigi aasta tagasi küsiti lihtsa peavarju eest 600-700 krooni ööst.



Klientide hinnatundlikkusega on arvestanud enamik restorane, sest suvine teenistus peab aitama üle elada nägurikuud sügisel ja talvel.



Suvi võimaldab kas või ajutiselt unustada probleemid ja mured ning elada endale. Lähenev sügis seevastu seab meid taas silmitsi elu reaalsusega, ja see ei ole vahepeal kahjuks ilusamaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles