Kalmistu WCs käib naistepiiluja

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu Metsakalmistu naiste ja meeste poolega kergenduskoht hakkas tänavu huvitama nooremat naistepiilujat, eelmine läks pensionile.


“Mina sain piilujast teada, kui naised tulid hädaldades, et nad ei saa WCsse minna - üks imelik mees olevat ees,” rääkis Pärnu Metsakalmistu vaht Ilmi Saal. “Läksin ja vaatasin talle otsa – jumala kena mees, aastates 30-40. Sõimasin siis tal näo täis ja ootasin, kuni naised said hädal ära käia.”

Saali sõnul on tükk aega rahu valitsenud, sest eelmine piiluja läks pensionile. Too olnud tublisti üle 70.

“Üks naine, kes kalmistul käib, tundis ta kord ära ja ütles, et on 77aastane,” selgitas Saal, kes oma 21 kalmistuvahiks olemise aasta jooksul on kohanud nelja piilujat.

Väljakäik, muide, on vanem kui Saali tööstaaž. Puidust vaheseina sisse on meeste poolelt auk uuristatud – käimla on nii aastates, et mis viga pehkinud lauda lõikuda. Piilumisauk asetseb parajasti nii kõrgel, et kui naine teisel pool seina kükitab, haarab mehe silm kogu tegevuse, ainult et piiluja peab kas kükitama või põlvili olema.

“Mäletan, kui paar-kolm aastat tagasi tegin häbi-häbi ühele teisele noorele mehele. Too hakkas minuga rääkima, ütles, et see on haigus. Aga pensionile läinud vanamees ei vastanud mulle kunagi ühtegi sõna, ainult nohises,” jutustas Saal.

Saali sõnul kadus neljas piiluja silmapiirilt põhjusel, et lõpuks abiellus. “Ju leidis naise, kes lubas end piiluda,” naervat naised, kes teda teavad.

Pärast vanamehe kadumist valitses käimla ümber tükk aega rahu. Kalmistuvaht plaanib nüüd, kus noor piiluja platsi ilmunud, kurikuulsa augu kapitaalsemalt kinni panna.

“Seekord löön vineeritüki naeltega peale. Las näevad vähemalt rohkem vaeva, kui ära tahavad võtta. Niikuinii võtavad,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles