Suurim kiviaia taastamine võetakse ette Koongas

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviaedade ehitajad saavad PRIAlt toetust küsida.
Kiviaedade ehitajad saavad PRIAlt toetust küsida. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnumaal saab 13 kiviaedade taastajat PRIA-lt kokku 2,3 miljonit krooni, Eesti suurim toetus – üle 704 000 – läheb Koonga valda.


Talvel toimunud taotlusvoorus laekus kiviaedade taastamiseks ja rajamiseks toetuse saamiseks PRIAsse 702 taotlust 219 kilomeetri kiviaedade ehitamiseks. Kõigi taotluste rahuldamiseks oleks kulunud 107 miljonit krooni, taotlusvooru eelarve oli aga 10 miljonit, kirjeldas PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik.



Toetusmeetme erakordset populaarsust arvestades suurendas põllumajandusministeerium selle taotlusvooru eelarvet 20 miljoni kroonini. „See tähendab samas, et käesoleval aastal uut kiviaia-toetuse taotlusvooru ei tule, see jääb tõenäoliselt järgmisse aastasse,“ kinnitas PRIA arenguteotuste osakonna juhataja Toomas Ojakäär.



Kokku jätkub 20 miljonist kroonist ligi 43 kilomeetri kiviaedade taastamiseks. Toetuste abil taastatakse kiviaedu üheksas maakonnas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles