Jüri Jaanson: Lähen rõõmuga MMile võitlema

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Peeter Langovits

Nädalavahetusel taaskord ühepaadil Eesti meistriks tulnud sõudja Jüri Jaanson läheb kuu lõpus toimuvale Poznani MMile hea meeleolu ja tervisega.

Mida mäletate oma esimese Eesti meistri kulla võitmisest 1984. aastal?

Mäletan, et võitsin kõva lõpuspurdiga.

Kuidas tunne enne kuu lõpus Poznanis toimuvat MMi on?

MMi suhtes mul ootused puuduvad. Lähen rõõmuga võitlema ja võtan, mida saan. Meeleolu ja tervis on hea, motivatsioon selline, nagu on.

Märk, et sõidan tipptasemel ühepaati, mida ma peale 2004. aastat enam ei pidanud tegema, näitab, et Eesti tippsõudmine mind enam ei vaja. On see positiivne märk?

Mulle on sõudmine puhas emotsionaalne rõõm, kui mõni valus hetk välja arvata.

Mismoodi paistsid teie kogenud silmale Eesti meistrivõistlustel paarisaeruneljane Jämsä-Endrekson-Latin-Kuzmin ja kahepaat Raja-Taimsoo?

Neljane alles alustas koossõitu, neil on arenguruumi küllaga. Huvitav mullegi, kuhu nad MMiks välja jõuavad.

Kahepaadi medalivõimalusi MMil hindan 25-30protsendiliseks. Palju sõltub õnnest ja oskusest olukord enda kasuks pöörata. Nad on võitlejad, elan neile kaasa.

Kus enne MMi harjutate? Kas mõtlete ka sügisel EMile minna?

Teen hooaja ikka lõpuni välja. Laagerdan nüüd Viljandis ja loodan, et viimane ettevalmistuslõik enne MM-võistlusi läheb ilusti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles