Euroopa maaelu arendajad tegid Suigus jalgsimatka

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suigu seltsimaja.
Suigu seltsimaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Remonditavast Suigu sillast ei pääsenud eile üle mugavustega buss, seepärast pidid Euroopa Liidu riikide maaeluvõrgustiku paarkümmend esindajat tegema üle poole kilomeetrise jalgsimatka, jõudmaks Suigu seltsimajja.


Ligi tunni oodatud ajast hiljem saabunud külalisi tervitasid trepil kohaliku külaseltsi esinaine Signe Rõngas ja Are valla esindajad.



Pisukese kohvipausi ajal rääkisid Signe Rõngas ja Eveli Kuslap, et külaselts arendab ja haldab kohalikku seltsimaja, kus töötavad huviringid, raamatukogu ja kohvik ning tegutseb Eesti esimene ja seni ainus ametlikult tunnustatud seltsimaja köök.



Mitmest rahvusest õppereisijad kiirustasid Suigust edasi Muti külla, et vaadata oma silmaga Eestis ainulaadset väikeettevõtmist - kelgukoerte kasvatamist pereturismiga tegelevas talus.



Hommikupoolikul tutvusid maamajanduse infokeskuse maaeluvõrgustiku kutsel Eestis viibivad ja kaks esimest päeva Pärnu maakonda väisanud OÜ Varletoniga, mis toodab eri tüüpi saunu ja tarvikuid ning täidab Põhjamaade tellimusi.



Suigusse jõudmisele eelnes tutvumine Tori käsitöökoja ja Eesti sõjameeste mälestuskirikuga.



Üleeile jäid oma koduriikide maaeluvõrgustike arendajate huvikeskmesse Tõhela, Kihlepa ja Soometsa küla ning seltsitegevus, Tahkuranna vallas aga piirkonna seltsimajaks kujunev Tahku tare, mille omavalitsus oma elanike tarbeks eraomandist tagasi ostis.



Tänasest pühapäevani võtavad väliskülalised osa Eesti külade kaheksandast maapäevast, mis toimub Tartumaal Rannus ja kus sel ajal, kui maakondade esindajad tutvuvad võõrustava maakonna küladega, on kohalikus rahvamajas rahvusvaheline konverents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles