Koduloomaaiad masu ei tunneta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlaka talu koduloomaaia rebased.
Pihlaka talu koduloomaaia rebased. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaal asuv Raja talu ühes miniloomadega ning Pihlaka talu oma koduloomadega masu üle ei kurda ning käesolevat suve kehvaks ei loe.


Saarde vallas asuva Raja talu peretütar Imbi Teemant ütles Raadio Pärnule, et möödunud aastaga võrreldes külastatavus muutunud ei ole. Pigem saab tuua erinevuse 3-4 aasta taguse ajaga, mil talu külastati kordi rohkem.



Audru vallas Pihlaka talus koduloomaeda pidav Katrin Pirs ütles raadiole, et ka neil ei ole suurt vahet varasemaga märgata. Külastatavus võiks tema sõnul aga alati suurem olla.



Raja talu on keskendunud koduloomade kääbusvormide kasvatamisele ja aretatamisele. Sel aastal on taluperre lisandunud kaks uut lambatõugu: neljasarvelised jakobi ja soay-lambad. Viimased on maailma vanima lambatõu esindajad.



Pihlaka talu eksponeerib enamikku taluloomi ja -linde ning nende eriliike. Erilise vaatamisväärsusena on sel aastal näha paabulinnutibusid.



Aasta külastatavuse tippaeg on mõlema talupidaja sõnul juulikuu, kui inimestel põhiline puhkuste aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles