Sigaste küla võtab vastu tuletõrjeauto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto.
Tuletõrjeauto. Foto: Ants Liigus

Saarde valla alla 100 elanikuga Sigaste küla tähistab laupäeval esmamainimise 425. aastapäeva, ürikutes Ziggese küla nimekivi avamine ja õnnistamine algab homme kell 14.30.


Meenutustest ja kohtumisrõõmust tulvil päeva täiendab Kilingi-Nõmme päästeteenistus, mille töötajad räägivad külarahvale suitsuandurite vajalikkusest ja näitlikustavad juttu tuletegemisega. Leegist peavad pulberkustutiga jagu saama vabatahtlikud kokkutulnute hulgast.



“Õpetame sedagi, kuidas toimida tulekustutustekiga, kui toit pliidil potis on põlema läinud,” märkis päästekomando pealik Olev Paukson.



Ta lisas, et päästeteenistus paigutab Sigaste külla tuletõrjeauto FARGO-500, kindlustamaks hajaküla ja metsamassiivide piirkonna turvalisust. Autot hakkab hooldama ja sellega töötama kohalik ettevõtja Enno Ats.



“Päästeteenistus loodab, et autost on vajadusel piirkonnas tõhus abi,” mainis Paukson.



Päästeameti varustusega tutvumise ja õpetussõnade kuulamise järel süüakse külasuppi, esinevad Kilingi-Nõmme klubi eakate naisrahvatantsurühm, laulu- ja mängupunt Patlane ning pärast kella 18 toob külakosti Virve Kösteri pereansambel.



Sigaste külapäev jätkub kell 21 simmani ja ilutulestikuga, proovida saab loosiõnne ja kohalesõiduks kasutada kell 13.30 ja kell 17 Kilingi-Nõmme bussijaamast väljuvat vallabussi. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles