Ehitaja annab koolile viimast lihvi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikooli direktor Aare Külaots näitas algklasside maja, mida ilmestavad klaaspinnad, 1.-3. klassi õpilastele eraldi sissepääs ja välistrepi kõrval kaldtee.
Paikuse põhikooli direktor Aare Külaots näitas algklasside maja, mida ilmestavad klaaspinnad, 1.-3. klassi õpilastele eraldi sissepääs ja välistrepi kõrval kaldtee. Foto: Hille Rokk

Paikuse põhikooli algklasside majas töötegijad homme riigipüha ei pea, ehitajad on lõpusirgele jõudnud ja õppeaasta alguseni napib päevi, sestap askeldavad maalritest vabanenud ruumides koristusfirma naised.


Peatöövõtja Facio Ehitus ASi objektijuht Edu Rösler nentis, et tegemist on keerulise, aga huvitava objektiga. “Isegi paneelitootja ütles, et neile on see esmakogemus, konsoolsed paneelid on nii erinevad ja osa asju, näiteks veesein, on siin eliitkoolile omased,” mainis Rösler.



Igaühel oma korrus


“Paikuse on maakonna kontekstis erand: suuruselt linnakool, paralleelklassidega,” ütles maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Hede Martšenkov Pärnu ja Sindi linna vahele jääva suurima põhikooli kohta. “Vanemate koolivalik on selline, et nad on kindlad selles koolis, ja see valik otsustab kooli saatuse, sest rahastamine toimub laste arvu järgi.”



Üle 400 õpilasega Paikuse põhikooli direktor Aare Külaots rääkis, et peahoonet ja tööõpetuse maja siduval algklasside majal on kaks funktsiooni: esiteks saavad õpilased nüüd tööõpetus- ja kunstitundidesse turvaliselt läbi galerii ega pea enam iga ilmaga üle õue lippama, teiseks pääseb kool ruumikitsikusest.



“Ruumipuudus on meil suur probleem, mitte õpilaste puudus nagu mujal,” nentis Külaots, mõeldes ajale, mil Paikuse vallas Seljametsa lasteaia-algkooli kõrval alustas Paikuse politseikoolist vabades ruumides 1990. aastal tööd algkool.



Kuus aastat hiljem algas õppetöö kunagise EPT kontoris, kuid kiiresti kasvavale koolile jäi seegi kolmekorruseline hoone kitsaks. Juurdeehitises ehk algklasside majas on projekteeritud ruumid kuuele klassile, interaktiivse tahvliga auditoorium õppepäevadeks, jalutus- ja esinemissaal, õpetajate tööruumid.



Seda, mitmendale korrusele mingi klass jääb, direktor ei ütle. Tema sõnutsi otsustasid õpetajad omavahel, kes jääb esimesele, kes teisele, kes kolmandale korrusele. 1.a-s ja b-s hakkab õppima nimekirja järgi 42 last.



Suurim ehitus


Kodumaakonna suurim koolirõõm uues majas ongi 1. septembril jagada Paikuse põhikooli perel. Kõige põhjalikuma uuenduskuuri lõpetab algavaks kooliaastaks Are põhikool, kus jõuab lõpule Are vallavalitsuse tellimusel ja Parmeron ASi peatöövõtul renoveerimisprojekt kogumaksumusega 13,25 miljonit krooni.



Mõlemad koolid on saanud ehitus- ja remonditöödega kivikõnniteed, haljastuse, juurdepääsuteedele asfaldi.



Paikuse koolimaja ette platsile kuhjatud freespuruhunnikute kohta ütles abivallavanem Ain Jakobson, et 1. septembriks on need veetud Käärasoo elurajooni teedele. Vahepealsesse aega juurdeehitise seinte vahel jääb mööblipaigaldus, suurem osa mööblist on valmistatud Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles