Urgel avatakse laste loomingu näitus

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval esmaspäeval kell 16 avatakse Urge raamatukogus Jaanika Kesküla ja Evelin Belõi ühisnäitus “Stopp, lapsel on mõte!”.
Tuleval esmaspäeval kell 16 avatakse Urge raamatukogus Jaanika Kesküla ja Evelin Belõi ühisnäitus “Stopp, lapsel on mõte!”. Foto: ANNIKI LEPPIK/PRNPM/EMF

Tuleval esmaspäeval kell 16 avatakse Urge raamatukogus Jaanika Kesküla ja Evelin Belõi ühisnäitus “Stopp, lapsel on mõte!”.


Jaanika ja Evelin on õed, kes iga päev laste loovas, põnevas ja erilises maailmas viibides otsustasid kokku panna näituse laste fotodest, joonistustest ja naljakatest ütlemistest.



Jaanika Kesküla peres kasvab kolm tütart ja pereema jutu järgi on teda laste rääkima õppimise protsess ammu huvitanud.



“Lastel tekivad sõnade ja maailma vahel mõnikord väga kummalised ja naljakad seosed,” leidis Kesküla. “Vahel võtavad nad sõnade mõtet otse ja tunnevad hirmu näiteks Une-Mati liiva silmaviskamise üle, vahel juurdlevad sõnade mitmetähenduslikkuse üle. Väga põnev on olnud seda jälgida.”



“Laste looming on pereväärtus, mida aastate pärast õdusatel õhtutel koos vaadata-meenutada,” ütles Urge raamatukogu juhataja Liivia Koolme.



“Paljudes peredes on sahtlinurgas alles laste joonistused, mõni kirjutab üles nende naljakaid ütlemisigi. Mõnes peres sokutatakse pildid-kaardid-käsitööd, mis lapsed sooja südamega on teinud ja mille üle nad ise nii uhked on, salaja ahju või prügikasti. Väga vähesed julgevad neid väärtusi kaasinimeste ette tuua nagu Jaanika ja Evelin,” tunnustas raamatukogu juhataja õdede ettevõtmist.



Näitus jääb Urge raamatukogus avatuks 30. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles