Juhtkiri: Liidud selged

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnus registreeritud valimisliidud muudavad, nagu varemgi öeldud, eelolevad valimised ilmselt kõigi aegade põnevaimaks.


Maavanem Toomas Kivimägi omanimeline valimisliit põhineb suuresti selle liidri isikul ja tema enesekindlus on imetlusväärne. Väikse üllatuse pakub Cardo Remmel, rahvaliitlane, kes hoopis Kivimägi seltskonnas volikokku pürib. Eks üllatusena tuli Port Arturi juhtkonda kuuluva Romek Kosenkraniusegi ilmnemine Kivimägi nimekirja kaasinitsiaatorina. Siiski saab nii Remmelit kui Kosenkraniust iseloomustada keskmisest tublisti edulisemate, et mitte öelda edukamate kodanikena, kes Pärnu linna arenguga on ühel või teisel praktilisel moel seotud. Isikuti hinnates sobib nimetatud kolmik hästi kokku.



Martin Helme valimisliit kannab nime Aus Pärnu ning Tiit Madissoni oma Uus Õiglane Jõud. Kui nende meeste plaanid Pärnus kandideerida avalikuks tulid, oletati, et mõlemad panevad rahvuslastena kokku ühise nimekirja. Siiski nii ei läinud ja mõlemad on teada andnud, et ideoloogiliselt ajavad nad oma rida.



Missioonitundega mehed on mõlemad, kuid Madissoni maine pole viimasel ajal just kõige parem, meenutagem rahaküsimist Tunne Kelamilt või Madissoni eestvõttel taasloodava ERSP viiteid natsionaalsotsialismile. Helme mainet võib hinnata paremaks, kuid võrreldes konkurentidega erakondadest ja Toomas Kivimägi valimisliidust, pole tal ette näidata varasemat konkreetset tegevust Pärnus. Suvepealinnas puhkamisest ei piisa. Samal ajal võib see olla pluss: kui pole midagi teinud, on halbki tegemata.



Need valimisliidud koos Keskerakonna, Reformierakonna, IRLi ja ehk ka sotsidega jagavad suure tõenäosusega ära kohad järgmises volikogus, kuid meenutagem, et nimekirjad pole veel lukus ega halastamatute imede aeg lõppenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles