Esmaspäeval hakatakse Pärnu Rannaparki uuendama

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannapark.
Pärnu Rannapark. Foto: Henn Soodla

Esmaspäeval hakatakse rannahoone ees asuvas Pärnu Rannapargi osas puudele kaitseid paigaldama ning vee- ja kanalisatsioonitorustiku kraave kaevama, et osale Rannapargist järgmise aasta suvehooaja alguseks uus ilme anda.


Euroopa Liidu regionaalarengu fondi toel rekonstrueeritav Rannapargi osa jääb A. H. Tammsaare puiestee, Lehe, Supeluse tänava ja Ranna puiestee ning Ranna puiesteest mere poole jääva Lehe ja Supeluse tänava pikenduste vahele. Rekonstrueerimise eesmärk on luua pärnakatele ja linna külastavatele turistidele atraktiivne, aasta läbi kasutatav turvaline vaba aja veetmise keskkond.



Pärnu Rannapargi rajamist alustati 1882. aastal. Park on olnud alates 1959. aastast looduskaitse all ja tuntud liigirohke pargina.



Viimased rekonstrueerimistööd toimusid pargis ligi 40 aastat tagasi. Praeguseks on pargi teekatted ja valgustus vananenud ja vajavad väljavahetamist. Samuti on amortiseerunud laste mänguväljak.



Park asub kesklinna ranna kõrval ja rekonstrueerimine on jätk praeguseks juba korrastatud rannapromenaadile.



Uuendatav pargiosa on teemade ja kasutuse järgi jaotatud aladeks: peaväljak, kunstiväljak, seltskondlike sportmängude väljak ja rahu väljak. Mere poole jääv mänguväljak saab täielikult uue näo.



Projekti rahastatakse Euroopa Liidu regionaalarengu fondi meetmest “Linnaliste piirkondade arendamine”, millest saadav toetussumma on 17 929 667 krooni. Pärnu linn lisab sellele 3 164 059 krooni.



Rannapargi uuendamiseks läbi viidud riigihankekonkursi võitis YIT Ehitus, tööde lõpetamine on planeeritud 2010. aasta maikuusse.



Rannapargi rekonstrueerimise kohta on pikemalt juttu Pärnu linnavalitsuse kodulehel http://www.parnu.ee/index.php?id=2202.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles