Havi asemel tõmmati jõest välja väikebuss

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus vajus kaatrit vette laste jõkke ka auto.
Pärnus vajus kaatrit vette laste jõkke ka auto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna ennelõunal ilusast ilmast innustatuna kalale läinud kolm meest veetsid päeva Pärnu jõe ääres Japsi all õngitsedes, kuid plaanitud havipüügi asemel tuli veest välja kangutada Volkswageni väikebussi, mis kaatrit jõele lastes oli koos haagisega viie meetri sügavusse vette sulpsatanud.


60aastane Vladimir, kaatri peremees, ajas kraana kai äärde ja jäi ootama kohaletellitud tuukrit, kes vaataks järele, mis asendis käru ja väikebuss vee all on, ning kinnitaks koormarihmad nende väljasikutamiseks.



Staažikas harrastuskalur selgitas, et seltskond oli kaatri vette saanud, aga enne nööri lahtiühendamist haagise küljest hakkas see vooluga kaasa liikuma ja kiskus enda jõuga vette haagise ja seda transportinud väikebussi.



“Autosid on ennegi vette kukkunud ja kukub edaspidi,” polnud mees ülemäära löödud, öeldes, et mõtles juba varem pikalt, kas staažikas eas sõiduvahend välja vahetada. “Ega ma teda sõidukorda enam tee, lähen ostan uue.”



Vladimiri sõnutsi on Pärnu probleem, et linna läbiva jõe ääres puuduvad kohad, kus kalamehed kaatri ilma seda vigastamata vette lasta võiksid. Japsi juures on ainus sobiv kallak, kuid seegi järsk ja tihti libe.



“Kui seal mitu autot peaks olema, siis see valge on minu oma,” lõõpis kaatriomanik tuukrile, kes esimese sukeldumisega pildi selgeks lõi: haagis oli auto tagant lahti tulnud, sõiduk aga vees külili paisanud. Esimene neist saadi kätte suurema vaevata, auto kaldale tõstmiseks läks vaja rohkem nuppu, sest kärukonksu pidi koormarihma otsas rippuvat Volkswagenit polegi kailt üles vinnata nii lihtne, kui esmapilgul tundub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles