Toomas Kivimägi: 10 põhjust, miks hääletada Toomas Kivimägi valimisliidu poolt

Toomas Kivimägi
, Toomas Kivimägi valimisliit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Meie prioriteet on linna päästmine pankrotist. Pärnu laenukoormust on viimase nelja aastaga suurendatud üle 300 miljoni krooni võrra. Kui sellele lisada linnavara müük, võib öelda, et võõraste sulgedega on end ehitud rohkem kui 400 miljoni krooni eest. Peale selle Koolide Sihtasutuse laen ligi 190 miljonit krooni. Kokku 600 miljonit krooni!


Linna põhieelarvest (s.o maksutulu ja toetus riigieelarvest) ei jätku investeeringuteks sentigi. Vastupidi, laenuraha arvel makstakse juba igapäevase leiva ja linnapea mainekujunduse eest. Selline tegevus pole jätkusuutlik.



Kriitiline olukord nõuab radikaalseid meetmeid. Lõpetame Mart Viisitamme isikliku mainekujunduslepingu, jätame ära linnapea aastalõpuvastuvõtu. Vaid kaks asja, ent kokkuhoid üle miljoni krooni.



Lõpetame parteilise linnalehe väljaandmise ja munitsipaalpolitsei tegevuse, välja arvatud piletikontrolliüksus. Likvideerime volikogu kantselei. Lõpetame 13. palga maksmise. Kaalume PAUHi likvideerimist ja seadmete müüki. Eesmärk on vähendada linna valitsemiskulusid 20 protsenti.



Lisatulude leidmiseks seame eesmärgi suurendada linnaelanike arvu. Väärtustame Pärnu sissekirjutuse. Linnale kuuluvad äriühingud (Pärnu Vesi, Estonia jt) peavad oluliselt tõstma oma kasumlikkust eesmärgiga, et neilt oleks võimalik linnaeelarvesse kaasata vähemalt 25 miljonit krooni aastas.



Lihtsaimasse tulude suurendamise viisi - linnavara müüki suhtume reserveeritult. Põhjusel, et viie aasta pärast võiks sama vara müüa kaks korda kallimalt kui seda praegu tehes.



Teiseks. Meie valimisliidu teine eelistus on tööhõive. Kuivõrd sel teemal on planeeritud järgmine arvamusartikkel Pärnu Postimehes, piirdume siinkohal vaid selle nimetamisega.



Kolmandaks. Me ei kavanda revolutsiooni linna hariduselus. Hästi toimivat süsteemi ei pea muutma. Oleme kindlad, et Pärnu linna koolid annavad hea ja konkurentsivõimelise hariduse. Mida me peame jälgima, on õpilaste arvu mõningane vähenemine gümnaasiumiastmes. Samal ajal esitab elu suuri väljakutseid nii kutseharidusasutustele kui Tartu ülikooli Pärnu kolledþile.



Toomas Kivimägi valimisliidule on tähtis nii Pärnumaa kutsehariduskeskuse kui TÜ Pärnu kolledþi kolmanda etapi väljaehitamine. Uueks rõhuasetuseks on hariduse eksport. Koostöös Pärnumaa omavalitsustega kavandame Pärnu õpilaskodu rajamist.



Neljandaks. Taastame Pärnu linna hea maine. Seame oma tegevuses esiplaanile linna kui terviku huvid. Pärnu linna maine on viimasel nelja aastal kukkunud kivina. See pole üksnes emotsionaalne küsimus, vaid on negatiivselt mõjutanud nii era- kui riigieelarvelisi investeeringuid, majandust, sealhulgas turistide hulka.



Taastame usaldusliku dialoogi Pärnu linnavalitsuse ja linnakodanike vahel, samuti Eesti Vabariigi valitsuse ja Pärnu vahel. Põhimõtteline erinevus praeguste linnajuhtidega: isiklikku mainet ei saa osta raha eest. Maine kujuneb enda tegevuse, otsuste ja käitumise kaudu.



Viiendaks. Depolitiseerime Pärnu linnapea ametikoha. Poliitikat on Pärnus liialt palju. Apoliitilise linnadirektori kohast on palju räägitud, ent meie edu korral rakendub see praktikas. Meie valimisliidu liikmete – volikogu liikmete otsused ei sünni tagatubades, vaid volikogu saalis. Nad on otsustamises alati vabad. Nad saavad lähtuda alati parimatest otsustest linna heaks ja oma veendumusest.



Kuuendaks. Toome linnavalitsuse lauale korteriühistute probleemid. Meie nimekirjas ei ole juhuslikult kolm suure korteriühistu juhti. Need on inimesed, kes teavad, mis on korteriühistute probleemid ja kuidas neid lahendada.



Seitsmendaks. Teeme korda Kalevi staadioni. Kui Kalev seda ise ei suuda, alustame läbirääkimisi staadioni üleandmiseks Pärnu linnale. Teeme korda Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksu Pärnu jõe vasakkalda lõigu, pikendame rannapromenaadi, korrastame jalgratta- ja rulluisuteid, luues neist terviku. Väärtustame tervisliku eluviisi turismi.



Kaheksandaks. Pärnust peab saama kultuurisuvepealinn. Mitte vaidlused ajaleheveergudel, vaid sisuline ja vajadusel linna juhitud koostöö tagab kultuuriürituste toimumise ja turistide huvi meie linna vastu. Kutsume ellu “Pärnu pärlid” eesmärgiga koondada turunduslikus mõttes ühe mütsi alla Pärnu tuntumad festivalid (filmi-, Oistrahhi-, suupilli-, orelifestival, näitus “Mees ja naine”), muu hulgas aitaks see vältida lahkhelisid eri korraldajate vahel. Teeme korda Vallikääru.



Üheksandaks. Tagame igale lapsele võimaluse osaleda vähemalt ühes huvi- või spordiringis, ka siis, kui vanemate rahakott seda ei võimalda. Kutsume ellu Vaasa-Pärnu linnamängud, mis pikas perspektiivis võiksid kasvada Pärnu mängudeks, kus osalejaid oleks enamikust Pärnu sõpruslinnadest. Prioriteediks seame noortespordi. Ehitame linnaosadesse oma liuväljad. Aga mitte 25 miljoni eest, vaid 20-30 korda odavamalt nagu hästitoimiv Lastestaadioni liuväli. Esimesed liuväljad tulevad Mai elamurajooni ja Ülejõele.



Kümnendaks. Toomas Kivimägi valimisliidus kandideerijatest on ligi kaks kolmandikku poliitikas uued inimesed, ent nad on tuntud ja tunnustatud tegijad igaüks omal alal. Parim kiitus on konkurentide kiitus ja nende kadedus meie nimekirja kvaliteedi pärast teeb meile vaid head meelt.



Me soovime muutusi ja meil on vaid üks eesmärk – parem homne päev kõigile pärnakatele. Ent ilma teie toetuseta me oma plaane realiseerida ei saa. Oma toetust saate näidata 18. oktoobril. Teie toetate, meie vastutame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles