Torutööd jõuavad paberilt linnatänavaile

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioon jõuab Raba tänavale. Järgmise kahe kuu jooksul paigaldatakse Rääma ja Oja tänava vahelisele lõigule kilomeetri jagu kanalisatsioonitorustikku.
Kanalisatsioon jõuab Raba tänavale. Järgmise kahe kuu jooksul paigaldatakse Rääma ja Oja tänava vahelisele lõigule kilomeetri jagu kanalisatsioonitorustikku. Foto: Urmas Luik

AS Pärnu Vee seni pappkaante vahel ja allkirjadega kinnitatud suurprojekt “ÜF2”, mis lubab sadadele pärnakatele puhast vett ning tänapäeva nõuetele vastavat kanalisatsiooni, jõuab järgmisel nädalal reaalsete töödeni.


Kaevetööd algavad korraga nii kesklinnas Seedri tänaval (Remmelga ja Muuli tänava vahelisel lõigul), Räämal Raba tänaval (Rääma ja Oja tänava vahel) kui Ülejõel Õli tänaval (Vana-Sauga ja Kitse tänava vahel). Ülejärgmisel nädalal hakkavad ehitustööd pihta Ülejõe piirkonda jääval Angerja tänavalgi.



Bussiliiklust ei häirita


Seedri tänaval kaevab OÜ Trassid järgneva kahe kuu jooksul maasse üle 200 meetri vee-, ligi 250 meetrit kanalisatsiooni- ja üle 400 meetri sademeveekanalisatsiooni torustikku.



Raba tänaval paigaldab Läti ettevõte SIA Nordecon Infra sama ajaga üle kilomeetri isevoolset kanalisatsioonitorustikku koos majaühendustega.



Õli tänaval rajab AS Nordecon Infra järgneva kolme kuu jooksul üle 250 meetri vee-, üle 600 meetri kanalisatsiooni- ja ligi 350 meetrit sademeveekanalisatsiooni torustikku.



Tööde käigus suletakse tänavad lõiguti linnavalitsuses kooskõlastatud liiklusskeemide järgi. Vastavad viited on töötsooniski ajutiste liiklusmärkidega näidatud.



“Autojuhid peaksid kõik aru saama,” ütles Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela. Mis aga bussijuhtidesse puutub, siis vähemalt tööde esimene etapp bussiliiklust ei muuda. “Bussid peavad saama läbi, selliseid ümberkorraldusi me ei lase neil teha,” kinnitas Tammela.



Edaspidi, kui bussiliiklus korraldataksegi ümber, on ehitaja kohustatud sellest lehes teada andma. “Ma usun, et midagi hullu ei tohiks seal olla,” märkis Tammela.



Peaks ehitustööde käigus ikkagi probleeme tekkima, tuleks Pärnu Vee projektijuhi Jaanus Venti sõnutsi võtta esmalt ühendust objektijuhiga, kelle kontaktandmed on objekti teabetahvlitel kirjas. “Sel moel saavad probleemid kõige operatiivsemalt lahendatud,” soovitas Vent.



Käesoleval aastal on veel plaanis alustada ehitustöödega kesklinnas Toominga ja Remmelga tänaval ning Mere puiesteel, Ülejõel Vahe ja Havi tänaval, Räämal Pihlaka ja Männi tänaval.



“Väga käreda pakasega torustike ehitustööd talveperioodil peatuvad, kuid kui talv tuleb pehme nagu viimastel aastatel, ei tohiks paus üle nädala või paari kesta,” sõnas Vent.



Küll peatuvad talveperioodiks, kuni maini, tänavakatete taastamistööd. Et tagada tänavate sõidetavus talviselgi ajal, tehakse selleks ajaks kaevikutele ajutine kate kas külmast asfaldist, asfaldi freespurust või killustikust.



Pärnu Vee megaprojekt läheb maksma 132,5 miljonit krooni. Tööde finantseerimiseks saab Pärnu Vesi Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist 89,2 miljonit krooni tagastamatut abi, millele lisandub 43,3 miljonit krooni Pärnu Veelt ja Pärnu linnalt.



Suvel vesi majja


Lepingutejärgne ehitustööde lõpptähtaeg on kõikides piirkondades 1.10.2011, seega kestavad projekti ehitustööd natuke üle kahe aasta.



Esimeste uute liitumisteni võiks Venti arvates jõuda 2010. aasta suvel, kui ehitaja peaks olema esimesed lõigud tellija käsutusse andnud. “Kinnistuomanikelgi on suvel kuivaga parem oma kinnistupealseid torustikke rajada,” pakkus Vent.



Infot selle kohta, kuidas “ÜF2” raames rajatavate torustikega liituda, saab järgmisest nädalast Pärnu Vee kodulehelt (menüü “ÜF2”). Küsimuste korral võib aga helistada telefonil 445 5675.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles