Helme kutsub konkurendid väitlema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Marina Puškar / Postimees

Valimisliidu Aus Pärnu linnapeakandidaat Martin Helme kutsus täna hommikul Pärnu raadios intervjuud andes kõik konkurendid avalikule väitlusele.



“Et riigitelevisioon suutis valimissaated taas korraldada nii, et oma seisukohti saavad sisuliselt tutvustada vaid parlamendiparteid, on Pärnu valijate ja loomulikult kandidaatide huvides korraldada debatt, millesse oleks kaasatud kõik tõsiseltvõetavad kandidaadid,” ütles Helme.



“Debatt peaks toimuma elava publiku ees ja sellel peaks olema kohal kõik need, kes reaalselt end linnapeana välja on kuulutanud,” selgitas Helme. “Väitlust peaks vahendama erapooletu moderaator. Saalist peaks võimaldama küsimusi. See on parim võimalus linnakodanikel vahetult näha kandidaate esitamas oma seisukohti ja kaitsmas end konkurentide kriitika eest.”



Avalikud väitlused on Helme ütlust mööda demokraatliku kodanikuühiskonna lahutamatu kaasosa, mis viib kandidaadid ja inimesed näost näkku kokku. “Eriti kohalikul tasandil on see oluline nii valijatele kui valitavatele, et kampaania ei käiks ainult reklaamipinnal, vaid poliitikud vaataksid kodanikele silma,” rääkis Helme.



Valimisliit Aus Pärnu eeldab, et kõik üles seatud nimekirjad on samuti huvitatud oma linnapeakandidaatide ja valimisplatvormide tutvustamisest ega hakka end väitluse eest peitma.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles