Elu surub loomeinimesed ettevõtlusse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Ettevõtlusnädala "Ole ettevõtlik!" loomemajanduse seminar tõi eile Pärnu linnavalitsuse saali hulga naisi-mehi, kellel huvi oma kõrvaga kuulda, kuidas käte- ja mõttetööd turustada annab. Oma kogemusi jagas ja arvukatele küsimustele vastas MTÜ Antoniuse Gildi juhatuse liige, gildi kangakoja perenaine ja eragalerii omanik Küllike Tuvikene. Naine, kes kunstniku ja ettevõtjana pälvis 2006. aastal esimese eestlasena Euroopa ettevõtlike ärinaiste nõukogu auhinna.


Tuvikene rääkis värvikalt, kuidas ettevõtlusse sukelduvad loomeinimesed alustasid Tartus gildi tegevust lammutatavas majas, mismoodi entusiasmiga on murtud ametkondlikke müüre ning mahutud SA Tartumaa Turismi hõlma alla.



Antoniuse gildist on saanud Emajõelinna kultuuriturismi objekt, plaanis on kahe külalisateljee väljaehitamine rakenduskunstnikele.



"Kogu aeg on olnud nagu tõestus, et oleme küll kunstnikud, aga saame hakkama," möönis Tuvikene, kes avas 1991. aastal esimese eragalerii ja hiljem portselanimaali ateljee.



Pärnu linnavalitsuse arenguosakonna majandusarengu peaspetsialist Anneli Lepp kui loomemajanduse seminari üks korraldajaid rääkis, et kokkusaamise mõtte andsid kodulinnas hiljuti tegevust alustanud Magdaleena gildi liikmed.



"Loomingut võiks rohkem võtta ettevõtlusena, selle ühe vormina," möönis Lepp. "Pärnus kui turismilinnas on loomemajanduse arendamiseks suur potentsiaal, see tuleb vaid esile tuua."



Elavat huvi seminari vastu põhjendas Lepp sellega, et valdkonna inimesed tahavad teada, kuidas oma tooteid müüa, turustada, leida neile nišš näiteks loomemajanduse inkubaatoris.



Päeva teises pooles tutvustas uut loomemajanduse tugistruktuuride toetamise programmi selle koordinaator Georg Poslawski Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest.



Tartu Antoniuse gildi liige, ärinaine ja tarbekunstnik Küllike Tuvikene (vasakul) valmistub esinema loomemajanduse seminaril, slaidiprogrammi kontrollib Pärnu linnavalitsuse projektide koordinaator Kaire Ilus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles