Ülejõe gümnaasiumi keldrikorruse uputas reovesi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Ülejõe gümnaasium.
Pärnu Ülejõe gümnaasium. Foto: Ants Liigus

Täna lõuna ajal tabas Pärnu Ülejõe gümnaasiumi kooliperet ebameeldiv üllatus, kui värskelt remonditud koolimaja keldrikorrusele voolas kanalisatsioonitorustiku ummistuse tõttu reovesi.


„Et maja vesi keerati kinni ja tualette kasutada polnud võimalik, saatsime õpilased tänaseks koju,“ sõnas Ülejõe gümnaasiumi direktor Margus Veri.

Sündmuskohale tõtanud Pärnu Vee töömehed sai kella 13 paiku ummistuse likvideeritud. Siiski vajab keldrikorrus põhjalikku koristamist. „Esmaspäeva hommikul alustame koolipäeva tavapäraselt,“ lubas Veri.

Pärnu Koolide Sihtuasutuse ehituse projektijuht Martin Minhofi sõnutsi oli kanalisatsiooniavarii põhjuseks ehitaja viga. „Kanalisatsioonikaevu oli sattunud killustikku ja see ummistuse põhjustaski,“ ütles ta.

Maja raamatukogupoolse osa keldrikorrus oli paari-kolmesentimeetrise kanalisatsiooniveega üle ujutatud ja majas levis reovee hais.

Minhofi sõnutsi avarii väga suuri kahjustusi kaasa ei toonud. „Et probleem tekkis ehitaja süül, kavatseme veekahjud ehitajalt sisse nõuda,“ ütles ta.

Pärnu Ülejõe gümnaasiumi renoveerimise esimese ehitushanke võitis OÜ Betoneks Ehitus, kuid firma läks varsti pärast tööde alustamist pankrotti. Uuel riigihankel parima pakkumise teinud AS Facio Ehitus on lubanud koolimaja Pärnu Koolide Sihtasutusele üle anda 17. novembril.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles