Pärnu kavatseb eelarveaugu täitmiseks laenu võtta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Pärnu uus võimuliit kavatseb linna selle aasta eelarve puudujäägi katta kuni 50 miljoni kroonise arvelduslaenuga, mis makstaks tagasi järgmise aasta lõpuks.


Praegu ametis Kesk- ja Reformierakonna linnavalitsus saatis teisipäeval volikogusse eelnõu, mis näeb ette võtta 2010. aasta kulude finantseerimiseks lühiajalist arvelduslaenu kuni 50 miljoni krooni eest. Kuna eelnõu peaks vastu võtma juba järgmine volikogu koosseis, oli laenuvõtmise kavatsus kooskõlastatud uue võimuliiduga.



Tulevase linnapea Toomas Kivimägi hinnangul lõpetab Pärnu linn tänavuse eelarveaasta 50–70 miljoni kroonise puudujäägiga. Selleks, et aasta alguses linnakassas arvete maksmiseks raha oleks, kavatsetakse 2009. aasta puudujäägi katmiseks lühiajalist laenu võtta.



“See on 2009. aasta miinuse katmiseks, ajatamiseks kuu või kaks. Arvelduskrediidi intress on nelja protsendi kandis, kahjuks on selline kulutus vältimatu,” selgitas Kivimägi.



Septembri lõpu seisuga oli Pärnul võlakohustusi 296,4 miljonit krooni. Laenumaksed on ajatatud 2015. aastani, märgatav tõus maksete suuruses saabub 2011. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles