Baltimaade kiireimad kelgukoerad elavad Eestis

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerarakend. Foto on illustratiivne.
Koerarakend. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti sportlased tõestasid hiljuti koerte rakendispordivõistluste “Baltic Cup 2009” finaalvõistlustel Leedus Kernaves kiire sõiduga oma osaliselt juba kinnitatud tšempionitiitleid.


Viiest etapist koosnenud “Baltic Cupil” oli osalejaid Eestist, Lätist, Leedust ja Poolast.



Üldarvestuses kiireimad olid Pärnumaa Mutimuudi kenneli koerarakendid, mida juhtisid Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilane Lauri Reppo (tšempion kahe koera kärul) ja Ain Reppo (tšempion nelja koera kärul).



Eesti naissportlased võitsid kolm esikohta kahe koera kärudel põhjamaiste tõugude arvestuses: esimeseks tuli Ülle Aaslav-Kaasik, järgnesid Mariin ja Helle Kaljula. Koerakrossis sai naistest teise koha Aile Alveus-Krautman.



Autasustamisel pälvis selle aasta parima etapivõistluse korraldamise eest rändkarika Eesti rakendisportlaste liit. “Meie korraldada oli kolmas etapp, mis toimus septembri lõpus Kõrvemaa matka- ja suusakeskuses,” selgitas Ain Reppo. “Lõunanaabrid olid väga rahul nii radade ettevalmistuse kui võistluste üldise organiseerimisega.”



Järgmine suurem rahvusvaheline võistlus tuleb eeloleval talvel: lume olemasolul toimuvad ühes Balti riikidest “Baltic Cupi” kelgu- ja suusavõistlused. 2010. aastaks kavandatakse Baltimaade etapivõistluse jätkumist, võistlustega soovivad liituda Poola sportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles