Juhtkiri: Romantiline Pärnumaa

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Alles see oli, kui Valgerand rikastus rannapromenaadi, vaatetorni ja toreda teenindushoone võrra ning seda kõike said nautida suve viimased rannalised. Kabli randki muutus senisest põnevamaks, kui seal valmis sügisel 750 meetri pikkune jalutustee, rääkimata vetelpäästetornist ja kohvikuga rannateenindushoonest.


Tuleval suvel saavad need uusrajatised kindlasti väga populaarseks, kuid õnneks ei piirduta Pärnumaal kaldal vaid üksikobjektide rajamisega, vaid püütakse vaadata rannajoont kui maakonna suurimat looduslikku väärtust tervikuna. Terviklikku lähenemist eksponeeribki kõige enam Pärnu lahe partnerluskogu eestvõttel loodav romantiline rannatee. 250 kilomeetri pikkusena kavandatav rada viib läbi Häädemeeste, Tahkuranna, Sauga, Audru, Tõstamaa, Koonga, Varbla ja Kihnu ning on seega üks suuremaid koostööprojekte, mida Pärnumaal nähtud.



Kuidas ja kuivõrd sise- ja välisturistid Pärnumaalt romantikat suudavad leida, sõltub muidugi eelkõige neist endast, kuid võimaluste loomine, et kaunitesse rannaäärsetesse paikadesse romantikaotsijad tuleksid, on just valdade ja neis tegutsevate inimeste-ettevõtete teha.



Pärnu lahe partnerluskoda püüabki koos LEADER-programmiga neid võimalusi pakkuda ega piirdu vaid loodusväärtuste reklaamiga. Juba 2010. aasta augustis peaks romantilisel rannateel aset leidma hapukurgifestival, isegi pelk mõte sellest kõlab uudsena ja paneb suu vett jooksma, samuti on selles ürituses paras annus huumorit.



Romantilise rannatee eestvedajad näevad suurima probleemina inimeste kaasamist ja julgustamist. Usume, et küll jõuavad ühise eesmärgi nimel tegutsejad, ükskõik kui erinevad nad poleks, arusaamisele, et koostöö teenib kõigi huve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles