Raekülas on Norra nädalal huvitavat tegevust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: Urmas Luik

Raeküla Vanakooli keskus ja Pärnu Raeküla gümnaasium löövad kaasa täna algaval ja villa Artise eestveetaval Norra nädalal.


Linnarahvas saab osa mitmest näitusest, mis välja pandud RVK kontserdisaalis ja fuajees, rääkis keskuse arendusspetsialist Piia Karro.



Nimelt joonistasid Raeküla gümnaasiumi 1.-6. klasside lapsed uue kooliveerandi sissejuhatuseks teemal “Trollid, mäekollid ja vetevaimud läbi Eesti laste silmade”. Parimate tööde autoreid autasustatakse meenetega juba eeloleval laupäeval, kui RVKs  toimub traditsiooniline laupäevane pärastlõunakontsert, mis samuti  


seekord pühendatud Norrale ja kus harrastajate kõrval astub üles Norra päritolu saksofonist Fredrik Brandstorp Olsen.



Vanakooli keskuses on üleval ka Norra-teemaline plakatinäitus, mille korraldamisele aitas kaasa Norra saatkond. Mõlema näitusega saab RVKs tutvuda kuni aasta lõpuni.



Igal tööpäeva õhtul kell 18 toimuvad RVKs Raeküla gümnaasiumi õpetaja Kaja Salumäe ja teiste norra sõprade eestvedamisel videvikutunnid, kus kõneldakse Norra keelest, kultuurist, haridusest ja norralaste igapäevaelust.



Nädala lõpupoole on kavas veel mitu huvitavat ettevõtmist Pärnumaa kultuuri- ja haridustöötajatele ning õpi- ja reisihuvilistele noortele.



Lisainfo Raeküla Vanakooli

keskuse

ja

Reiseri

kodulehelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles