Sajane Mihhail on elus kolm korda haige olnud

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Jane Mets õnnitleb sajaseks saanud Mihhail Kukke.
Abilinnapea Jane Mets õnnitleb sajaseks saanud Mihhail Kukke. Foto: Urmas Luik

Täna õnnitles Pärnu abilinnapea Jane Mets eile saja-aastaseks saanud Mihhail Kukke, kingiks olid linna logoga soojad käpikud ja sall.


Tütred Astrid Juhani (62) ja Liia Kägu (64) olid katnud peolaua. “Pidutseb kolmandat päeva,” naeris Astrid, kelle juures Mai rajoonis isa elab. Ehkki Mihhailil on raskusi nägemise-kuulmisega, lõi ta vestluses kaasa. Kõige kauem - 46 aastat - on ta töötanud Sindi vabrikus brigadiri-töödejuhatajana ehitusel.

“Kolm korda elus olen kopsudega haige olnud,” märkis juubilar. Ei ole mehel lihas- ja liigesevalusid, tuleb viiendalt korruselt alla koeraga jalutama. “Viimati hakkas tal linnasaunas kolme leili järel halb, keelasime minna,” rääkis Astrid. “Aga suvel käis ta rannas päevitamas ja ujumas.”

Tütred nimetavad Mihhaili superisaks, kelle hobid olid fotograafia ja reisimine. Nüüd hoolib ta kolmest lapselapsest, oodates põnevusega teist lapselapselast.

Mihhail on näide, et lihasöömine ei tee midagi halba. Ta tahab seda iga päev ja kui vahel liha laual ei ole, küsib, mis lahti. Ainus mure on, et kõik ta tuttavad on surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles