Raeküla koolis oli „Tore päev“

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla gümnaasiumis oli projektipäev "Tore päev".
Raeküla gümnaasiumis oli projektipäev "Tore päev". Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla gümnaasiumi 6.-12. klasside õpilastel oli eile „Tore päev” põnevate töötubadega, kus sai tegelda kunsti, õmblemise ja helitehnikaga ning teada huvitavat infot motokrossi kohta, puhkepausi ajal aga nautida hõrgutavaid jõulutoite ja 6.a etendust.



Töötubades tegutsenud Marilin Tammik, Jane-Ly Nahku, Laura Tael ja Kelli Viisimaa kirjeldasid, et õmblemise töötoas õpiti lihtsalt, kuid tulemuslikult valmistama põlle. Huvilisi juhendas Maarja Krjutškova Pärnu kutsehariduskeskuse õmblemise erialalt.



Tantsimist juhendas Helen Naaber, kes esimest korda elus osales sellisel üritusel. Alustati soojendusega, sellele järgnesid aeroobsed harjutused ja lõpetati tantsukava õpetamisega. Peale  selle tutvustati tantsustiile.



Raadio Pärnu „Noorteka“ DJ Ivo Uslov korraldas DJ kiirkoolituse. Töötoas osalejad said omal käel proovida miksimist, kuulata head muusikat ja õppida tehnika ning heli kooskõla. Töötoas osalenud matemaatikaõpetaja Marika Kohvi arvates olid õpilased siiski natuke arad.



Uslov oli alustanud oma DJ karjääri ühel samalaadsel koolitusel, mille juhendaja oli Rivo Tettermann. Nüüd on Uslov enda sõnul Tettermanni järeltulija, õpetades Sauga alevikus beatmiksimist. Uslovi ütlust mööda meeldib noortele käia klubides ja ise muusikat teha.



Kunstihuvilised said Tiiu Kase käe all õppida joonistamise algtõdesid. Isegi hormoonidest möllavad poisid istusid oma muljeid jaganud vaatlejate sõnade järgi vaikselt ja joonistasid süvenenunult lillebukette ning ruumilisi kujundeid.  



Pärnu Motoclubi president Marko Saareke juhatas töötuba, kus käsitleti motokrossi ajalugu, sportlasi ja kaitsmeid ning räägiti võimalustest tegelda motokrossiga. Saareke jäi üritusega rahule ja oli üllatunud nii suurest huvist selle ala vastu.



Tegelikult algas projektipäev „Tore Päev“ juba esmaspäeval, kui toimus vabatantsu- ja teatritöötuba „Improvisatsioonist kompositsioonini”, mida juhendas koreograaf-lavastaja Renate Valme. Seal sai õppida improvisatsioonilist liikumist ja oma keha tunnetamist.



Projektiga jäid rahule nii õpetajad, õpilased, juhendajad kui ürituse korraldajad.  


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles